Čeprav so Newyorčani že po prvi tretjini vodili s 3:0, to ni sprostilo Lundqvista. "Če sem odkrit, nisem se počutil varnega niti po vodstvu s 4:0. Nikoli ne veš, vse se lahko hitro obrne," je dejal Lundqvist, ki je proti najbolj "vroči" ekipi lige dosegel svoj tretji "shutout" v sezoni in skupno 53.

Poraz je doživela vodilna ekipe vzhodne konference. Tampa Bay je po kazenskih strelih z 2:3 "padla" v Chicagu, kjer je edini kazenski strel uspešno izvedel Patrick Kane. Vodilna ekipa zahodne konference, Vancouver, pa je v kanadskem obračunu po podaljšku ugnala Ottawo s 4:3. Mož odločitve je bil Daniel Sedin, ki je zmagoviti zadetek dosegel v peti minuti podaljška. Vancouver je tako prišel do osme zmage na desetih tekmah pod vodstvom novega trenerja Willieja Desjardinsa.

New Jersey je na domačem igrišču s 3:1 odpravil Minnesoto, veteran Jaromir Jagr je prispeval dve podaji. New York Islanders so kar s 6:0 odpravili Colorado in se utrdili na drugem mestu metropolitanske skupine. Nikolaj Kulemin in Ryan Strome sta dosegla po gol in podajo.

Washington je s 4:2 porazil Columbus, ki je že devetič zaporedoma led zapustil kot poraženec in je druga najslabša ekipa lige. Aleksander Ovečkin in Marcus Johansson sta dosegla po dva zadetka. Montreal, druga ekipa vzhodne konference, je s 3:0 premagal Winnipeg. Slednji je imel kar nekaj izvrstnih priložnosti, med drugim je kar štirikrat zatresel okvir gola. Vse druge poskuse pa je ustavil Carey Price, ki je na koncu zbral 29 obramb in prvič v sezoni ostal nepremagan.

Florida je pred zgolj 8075 gledalci (dvorana ni bila niti na pol polna) s 4:1 ugnala San Jose in prekinila niz treh porazov, St. Louis je na krilih treh zadetkov Jorija Lehtere s 6:1 premagal Buffalo, ki je z vsega osmimi točkami najslabši v ligi, Nashville, najboljši v centralni skupini, je s 3:2 ugnal Edmonton, Tyler Seguin pa je z dvema goloma pomagala Dallasu do prve zmage po sedmih tekmah. S 4:3 so zvezde slavile pri Arizoni.