»Danes se pošiljajo phishing sporočila tako za #NLB kot #SKB. Ne vpisujte gesel, preverite naslovno vrstico,« je center zapisal v sporočilu, objavljenem na družbenem omrežju twitter.

Na poskus zlorabe spletne banke NLB Klik so ločeno opozorili tudi iz Nove Ljubljanske banke (NLB). Kot so pojasnili, želijo nepooblaščene osebe z omenjeno zlorabo pridobiti identifikacijske elemente za dostop do spletne banke z uporabo generatorja enkratnih gesel (OTP).

Lažna stran za vnos uporabniškega imena

Nepooblaščene osebe v poštni predal posredujejo elektronsko pošto, kjer je kot pošiljatelj navedena Nova Ljubljanska banka, v podrobnostih pa je dejansko naveden drug naslov pošiljatelja.

V sporočilu je navedena povezava »Dostop do vašega računa«, za katero se skriva lažna stran za vnos uporabniškega imena in enkratnega gesla, s katerima uporabniki NLB Klika dostopajo do spletne banke.

Ne vnašajte svojih identifikacijskih elementov

NLB od uporabnikov spletne banke nikoli ne zahteva posredovanja identifikacijskih elementov po elektronski pošti, vnos identifikacijskih elementov je obvezen izključno in samo pri dostopu do spletne banke.

Uporabnike spletne banke so o pojavu lažnega elektronskega sporočila že obvestili, v primeru, da prejmejo opisano elektronsko pošto, pa uporabnikom svetujejo, naj ne vnašajo svojih identifikacijskih elementov. Sporočilo naj nemudoma izbrišejo in banko o dogodku obvestijo po telefonu 01 477 20 60 ali 01 477 20 00 oz. jim pošljejo e-sporočilo na info@nlb.si.