Tekmovalni direktor FIS je bil zadovoljen z napredkom pri gradnji letalnice, dodal pa je, da tudi povsem zaupa ljudem, ki vodijo projekt prenove. Čeprav se že nekoliko mudi, še ni večjih razlogov za skrb, dodaja.

"Še vedno smo v fazi obsežne gradnje in veliko je še za narediti. Odločilni bodo naslednji štirje tedni, ko morajo biti zaradi vremenskih razmer opravljena zemeljska dela. Šlo bo na tesno, a mislim, da je vendarle dovolj časa, da se delo opravi. Zaenkrat je še vse v predvidenih časovnih okvirih," je po inšpekciji v Planici povedal Hofer.

Planica je več kot le športna prireditev

Hofer je prepričan v dejstvo, da bo Planica z enoletno zamudo vendarle gostila polete in v tem trenutku niti noče razmišljati o drugačnih možnostih. Ob tem ni skrival, da so poleti v Planici veliko več kot športna prireditev in zelo pomembni za ta zelo priljubljen zimski šport. "Planica je tudi kultura, tradicija v mednarodnem, ne le lokalnem smislu, je pravi festival tega športa," je še dejal Avstrijec.

Gros: Za zamudo krivo stanje v slovenskem gradbeništvu

Ob obisku in ogledu letalnice je Hoferja spremljal tudi direktor Zavoda Planica Jelko Gros, ki je priznal, da trenutno zemeljska dela tam zaradi velikih količin padavin niso možna. Kot pravi, delavci v Planici potrebujejo 14 dni za najbolj kritična zemeljska in betonska dela. Slednja bi bila ogrožena, če bi se živo srebro spustilo osem in več stopinj pod ledišče. Gros se še predobro zaveda, da je tekma na velikanki, lani je bila izvedena na stari Bloudkovi lepotici, še drugo sezono zapored ogrožena, o zamudi pa: "To je izraz stanja v slovenskem gradbeništvu."