PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Slovenija - 1.liga

Zlatorog-Krka
2
Po tekmi s Cibono je bil Đikić tako jezen, da se je njegovo vpitje slišalo iz slačilnice v dvorano in morda celo ven. Seveda z učinkom svojih fantov ne more biti zadovoljen, tokrat pa bo verjetno okus iz DP popravljala kar večina ključnih igralcev ekipe, ne samo fantje iz druge bojne vrste. No, razen Armsteada, ki ga Đile v domači ligi najbrž namerno "špara". 

Rokomet - Nemčija - Bundesliga

Lemgo-Goppingen
2
Srečanje pozitivnega in negativnega presenečenja dosedanjega dela Bundeslige. Veselje je spremljati Göppingen, ko vemo, da je eden izmed ključnih tvorcev zgodbe o uspehu prav naš reprezentančni vratar Prošt. Gostje so res v enkratni formi, saj so pred dnevi v gosteh premagali "Gummers", potem pa doma odpravili še favoriziran Hamburg.  Res je, da Lemgo kaže vse boljše predstave in da v ekipi gostov tokrat ne bo poškodovanega Krausa, toda Göppingen ima kakovost in daljšo klop, kar bi na koncu moralo odločiti v njihov prid.

Tenis - ATP - London

Berdych T.-Čilič M.
2
V ponedeljek se je marsikdo v O2 Areni vprašal, kaj Berdych sploh počne na zaključnem turnirju. Kup nevsiljenih napak, slab servis in porazno gibanje so rezultirali v poraz Čeha že po slabi uri igre in četudi je Čilić izgubil z identičnim porazom, je pri njegovem porazu dejansko Nole zadel čisto vsak udarec tako, kot si ga je zamislil. Letos je Hrvat Berdycha dvakrat že premagal in  napovedujem, da bo v primeru, vsaj kolikor toliko dobrega začetnega udarca, tokrat uspeh ponovil.

Tenis - ATP - London

Djokovič N.-Wawrinka S.
1
Samo nadaljevanje zgornje stave. Srb ne bo "počival", dokler si ne zagotovi mesta na vrhu ATP lestvice ob koncu leta in za tak dosežek mora premagati Wawrinko ter Berdycha. V ponedeljek smo gledali tenis blizu popolnosti, Wawrinka pa je vsaj ob koncu sezone pokazal dokaj medlo formo. V medsebojnih obračunih Nole vodi 16 proti 2.

Tenis - Challenger - Brescia

Kavčič B.-Dustov F.
1
Z Blažem sem zadnjič na hitro spregovoril nekaj besed in potrdil mi je, da je optimalno pripravljen na zaključek sezone. Računal je celo na uvrstitev na zaključni challenger v Sao Paulu, pa se mu ni izšlo. V bistvu bi moral igrati že prejšnji teden v Ortiseiu, pa je raje počakal, da je optimalno pripravljen na največje napore. Verjamem, da se ne bi prikazal na turnirju, če ne bi čutil, da lahko normalno tekmuje in kadar je bil letos na 100%, potem (smo videli) lahko premaguje tudi "top" igralce. Dustov ima mogoče za sabo soliden "run", ampak tule se mu bo po mojem skromnem mnenju zalomilo. V medsebojnih Blaž vodi z 1-0, sta se pa potem srečala še enkrat in bi naš as slavil, če mu Uzbekistanec ne bi predal.