Hokejisti Boston Bruins so v domači dvorani TD Garden pred 15.565 gledalci gostili vrage iz New Jerseyja in zanesljivo zmagali s 4:2. To je bil za vrage še četrti zaporedni poraz. Seth Griffith se je izkazal z izjemno atraktivnim zadetkom med nogami, ki je proti koncu druge tretjine popeljal kosmatince v vodstvu, na koncu pa se je izkazal za ključni gol.

Patrice Bergeron je k zmagi dodal gol in dve podaji, med strelce pa se je za gostitelje vpisal še Reilly Smith. Vratar Tuukka Rask je zaustavil 26 strelov.

V Raleighu pa so domači Carolina Hurricanes gostili Calgary Flames in prav tako brez težav slavili zmago s 4:1. Jeff Skinner je postal četrti najmlajši igralec v klubski zgodovini, ki je dosegel 100 golov, se veseli novih mejnikov. Justin Faulk je k zmagi prispeval gol in dve podaji, Skinner pa zadetek in podajo. "To je kar dober dosežek, a sam sem pripravljen na naslednjega," je po tekmi dejal Skinner.

David Jones je sicer goste popeljal v vodstvo v prvi tretjini, a so kosmatinci v naslednjih dveh strelsko nadigrali Kanadčane s 26:15. "Dobro so znali kaznovati naše napake in to je tisto, kar je danes na tekmi naredilo razliko. Smo na gostovanjih kar nekaj časa, a vseeno bi morali danes odigrati bolje in zadržati prednost," je dejal Jones.

Gostitelji, ki so zmagali petič v zadnjih šestih tekmah, so prek Zacha Boychuka izenačili že proti koncu uvodne tretjine. Domači vratar Cam Ward je končal pri 22 obrambah.