Zaposleni v TET se ne morejo sprijazniti z napovedano likvidacijo družbe, saj so prepričani, da obstajajo tudi druge rešitve – našli naj bi celo zainteresiranega vlagatelja iz Evropske unije, a o njem za zdaj še ne želijo govoriti, na drugi strani pa generalni direktor HSE Blaž Košorok opozarja na nelikvidnost in kapitalsko neustreznost TET, zato se z vsakim dnem zavlačevanja izmika možnosti likvidacije in bliža stečaju, ki pa bi bil za Zasavce še veliko slabši od likvidacije, s katero ostajajo odprte možnosti ohranjanja vsaj dela dejavnosti družbe.

Sredi posveta, na katerem so vsi po vrsti, tako zasavski župani kot predstavniki državnih institucij, ugotavljali, da Sloveniji manjka predvsem jasna strategija razvoja energetike, katere ciljem bi lahko sledili tudi v zasavski zgodbi, je presenetil poslanec SMC Marjan Dolinšek, ki je naznanil, da so mu v telefonskem pogovoru s kabinetom predsednika vlade včeraj povedali, da je »razmišljanje o likvidaciji ali stečaju TET začasno ustavljeno«. Jasno je bilo, da o tem ne vedo nič ne Gašperšič, ne Korošok in ne Matej Pirc, predsednik uprave SDH, je pa Košorok novico pospremil, da je predsednik vlade lahko to rekel, se pa ob tem spet postavlja vprašanje, kje bodo našli sredstva za nadaljevanje proizvodnje v TET. »V HSE sredstev za odkupovanje energije iz TET nimamo,« je bil jasen.

Na vprašanje, kolikšne so možnosti, da v tednu dni najdejo neke nove rešitve za obstoj TET, je Košorok odvrnil, da se stanje z vsakim dnem slabša in da je likvidacija družbe neizbežna. Danes predvidene skupščine TET najverjetneje ne bodo izvedli, pa ne zaradi včerajšnjega posveta v Zagorju, je dejal Košorok, temveč ker še nimajo zbranih vseh soglasij nadzornega sveta HSE, zaradi česar o začetku likvidacije še ne morejo glasovati. Na vprašanje, kdaj lahko delavci pričakujejo izplačilo plač, je odgovoril, da s poslovodstvom TET še iščejo rešitve, s katerimi bi zagotovili izplačilo plač še za mesec ali dva.