Letošnji zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu je zanesljivo začel londonski turnir in po vsega 58 minutah premagal češkega tekmeca na nasprotni strani igrišča. Wawrinka je prevladoval v spektakularni londonski dvorani O2, res pa je, da je imel na nasprotni strani igrišča silno nerazpoloženega Berdycha, ki je naredil kar 20 neizsiljenih napak.

»Najini dosedanji dvoboji so bili doslej zelo negotovi in zahtevni, na današnji tekmi pa mi je šlo vse izjemno gladko. Na vsako Berdychovo potezo sem imel ustrezen odgovor, zelo sem zadovoljen s svojo današnjo predstavo,« je po »neenakovrednem« dvoboju dejal Wawrinka, medtem ko se je Berdych posul s pepelom. »To je moja najslabša predstava v tej sezoni, na mojo veliko žalost pa se je zgodila ob nepravem trenutku,« je bil po dvoboju redkobeseden Čeh.

Odličen začetek tudi za Đokovića

Đoković, sicer prvi nosilec turnirja v O2 Areni, je za zmago nad sosedom iz Hrvaške potreboval zgolj 57 minut, v Londonu pa je dosegel svojo 28 dvoransko zmago v nizu ter enajsto zaporedno na sklepnih turnirjih ATP. Srb je zmagal na zadnjih dveh zaključnih turnirjih v sezoni, najboljši je bil tudi leta 2008.