Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - ABA liga

Cedevita - Levski Sofia/+11,5/
1

Cedevita je po slabem začetku le ujela zmagovito formo in igra vse bolje, vrhunec pa je bil zadnja zmaga v Tel Avivu proti evropskemu prvaku Maccabiju. Tokrat proti skromni bolgarski zasedbi, ki zaseda zadnje mesto v ligi Aba, prav velikih dvomov o zmagovalcu ne bi smelo biti, razlika pa bi znala biti večja od 10 točk v korist Zagrebčanov, saj Levski preprosto nima rešitve za kar nekaj zelo kakovostnih hrvaških košarkarjev, ki jih vodi pretkani Jasmin Repeša.

Košarka - Italija - 1.liga

Reggio Emilia - Milano
2

Reggio in Milano sta po štirih krogih italijanskega prvenstva poravnana z izkupičkom treh zmag in enega poraza, a podrobnejši pogled razkrije, da Reggiio v evropskem pokalu doživlja visoke poraze, kar priča o tem, da to moštvo ni dovolj kvalitetno, da bi lahko realno gledano upalo na zmago proti najboljši italijanski ekipi, ki nastopa v evroligi.

Košarka - ZDA - NBA

Cleveland - New Orleans
1

Zvezdniška zasedba Clevelanda se še uigrava in privaja na ves pomp, ki po vrnitvi LeBrona spremlja Cavse, zato njihove predstave na začetku sezone pričakovano še niso bile najboljše in so v prvih petih krogih doživeli kar tri poraze. A to ne bo trajalo prav dolgo, saj je v moštvu preprosto preveč kvalitete, da Cleveland ne bi na koncu rednega dela zasedal enega od prvih mest na vzhodu. Slej ko prej se bodo stvari poklopile in začelo se bodo zmagovito obdobje. Po zadnji zmagi v Denverju je občutek vseh v moštvu zagotovo nekoliko boljši in današnja druga domača tekma v sezoni bo priložnost za navdušenje navijačev, ki so jih nekoliko razočarali na prvi tekmi ob porazu z New Yorkom.

Tenis - ATP - London

Djoković - Čilić
1

Nole je motiviran, da na zaključnem turnirju odigra dobro in še eno leto konča na prvem mestu lestvice ATP. Da je v dobri formi, je prejšnji teden potrdil z zmago na mastersu v Parizu, tako da ga bo tudi v Londonu težko ustaviti. Njegov prvi nasprotnik je dobri znanec Čilić, ki je letos navdušil z zmago na US Opnu, a v nadaljevanju sezone ni dajal vtisa, da je v tako vrhunski formi, da bi lahko spet presenetil svetovno smetano. Na dosedanjih 10 medsebojnih dvobojih je vselej slavil Đoković in tudi danes je velik favorit, da še enkrat užene Hrvata.