Če je bil obisk na prvi tekmi letošnje lige prvakinj proti Hypu katastrofalen (le okoli 350 gledalcev), je bil včerajšnji pogled na tribune v Stožicah za odtenek ali dva boljši. Rusinje, ki so v Ljubljano dopotovale dan pred tekmo po pravi odisejadi (iz Volgograda zaradi megle z avtobusom skoraj tisoč kilometrov do Moskve, nato z letalom do Dunaja in spet z avtobusom do Ljubljane), so v primerjavi s tekmo prejšnjo soboto v Volgogradu, ki so jo izgubile s 25:26, doživele le eno kadrovsko spremembo: namesto 18-letne vratarke Margarite Kušnir je bila v zapisniku njena vrstnica Anastazija Titovska. Tudi pri krimovkah je prišlo do ene menjave: skoraj 35-letno veteranko Marino Lambevsko, Rusinjo z makedonskim potnim listom, je zamenjala 19-letna Manca Jurič.

Trenerka Marta Bon je presenetljivo začela s tretjo vratarko, Rusinjo Aleksandro Petruhino, ki je pred sezono prišla iz Zvezde iz Zvenigoroda. Še ne polnoletna vratarka iz Astrahana je do Krimove rekordne prednosti (8:4 v 17. minuti) zbrala štiri obrambe, nato pa jo je zamenjala izkušena Miša Marinček. Po minuti odmora trenerja Viktorja Rjabiha so njegove varovanke zaigrale kot prerojene in tri minute pred koncem prvega polčasa poskrbela za premierno izenačenje po začetnem egalu (11:11). Gostiteljice, ki jih je s tribun spodbujala tudi njihova nekdanja vratarka Jelena Grubišić, zdaj članica madžarskega Györa, so skoraj polovico zadetkov v prvem polčasu dosegle s krilnih položajev na postavljeno obrambo (Tamara Mavsar in Alja Koren po tri), na odmor pa odšle z minimalno prednostjo (13:12).

Dvanajstkratne prvakinje Rusije (neprekinjeno pa od leta 2009), ki po lanskem premoru že 14. sezono nastopajo v ligi prvakinj, njihov največji uspeh pa je polfinale leta 2000, na začetku drugega polčasa – z izjemo izenačenja na 14:14 – niso uspele izkoristiti treh zaporednih Krimovih izključitev v slabih sedmih minutah. To je ekipi iz nekdanjega Stalingrada (v njej so le tri tujke: Tunizijka Asma El Ghaoui, Hrvatica Anita Gaće in Azerbajdžanka Ekaterina Peče) uspelo šele ob enakovrednem razmerju moči, ko so si v 45. minuti priigrale prvo vodstvo (18:17). Kot se je kasneje pokazalo, se je prelomni trenutek zgodil v 48. minuti, ko je kapetanka Tamara Mavsar pri vodstvu gostij z 20:19 zapravila sedemmetrovko. Do konca tekme krimovke niso več niti enkrat povedle ali vsaj izenačile. Ko je Natalija Danšina dobri dve minuti pred koncem s sedemmetrovke poskrbela za prvih plus tri (25:22), je bilo jasno, da je Dinamu uspelo maščevanje za Volgograd. Zadnji žebelj v Krimovo rokometno krsto je tik pred koncem s svojim enajstim golom zabila ostrostrelka Ana Kočetova, ki je na prvi tekmi v Rusiji deset sekund pred znakom sirene zapravila strel za izenačenje.

»Naša igra ni nikakor stekla, usodna pa je bila slaba organizacija napada. Prav tako nismo imeli (pol)protinapadov, ki naj bi bili eno najmočnejših orožij, posledično pa se je v naše vrste naselila živčnost. Ni mi uspelo najti razpoložene sedmerice. Vseeno dekletom nimam česa očitati, že pred sezono pa sem napovedovala, da lahko pričakujemo tudi velika nihanja v igri. Kočetova? Gre za eno trenutno najboljših igralk na svetu, ki je nismo dobro pokrivali,« je ocenila trenerka Marta Bon. Trener Viktor Rjabih, ki je na Dinamovi klopi že od leta 2008, ob igrišču pa izstopa tudi z velikim trebuščkom v slogu ljubitelja piva, je dejal: »V Volgogradu so nas pokopale lastne napake in neumnosti, tudi v Ljubljani je kazalo, da bi se zgodba lahko ponovila. Kljub trem zgrešenim sedemmetrovkam in številnim napakam smo se v drugem polčasu pobrali, v dramatični končnici pa so dekleta odigrala zelo zrelo, pametno in učinkovito.«

Izida v skupini A: Krim Mercator – Dinamo 24:26 (13:12), Hypo – Leipzig 18:24 (7:12), vrstni red: Leipzig 6, Dinamo 5, Krim Mercator 4, Hypo 1.