Čeprav je dva meseca pred abrahamom izgubil naslov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji različic WBA in IBF, ga to ni potrlo do te mere, da bi rokavici obesil na klin. Še več, zbrane je presenetil z izjavo: »Vrnil se bom, tako in tako sem v karieri prišel dlje, kot sem sanjal!«

Boksarski dedek, ki ga je v 60. dvoboju v karieri na kolena spravil še neporaženi in 18 let mlajši Rus Sergej Kovaljev, prvak različice WBO, sicer znan tudi po tem, da je eden njegovih nasprotnikov po dvoboju padel v komo in kasneje umrl, je bil v mladosti pokvarjeni deček, zaprisežen kriminalu. Pri 17 letih so ga zaradi devetih kaznivih dejanj obsodili na 18 let zapora, prav med prestajanjem zaporne kazni pa se je spoznal z boksom. Ko so ga po petih letih zaradi vzornega vedenja spustili na prostost, je storil dvoje, se spreobrnil v islam in se odločil, da se bo v popolnosti posvetil boksu.

Ko je prvič stopil v ring, je bil predsednik ZDA Ronald Reagan, interneta sploh še nismo poznali, Mike Tyson pa je v težki kategoriji veljal za neustavljivega. 26 let kasneje so se v Beli Hiši zvrstili še štirje predsedniki, brez interneta si večina zemljanov le stežka predstavlja vsakdan, nekdaj premožni Mike Tyson pa je že zdavnaj nehal boksati in se preživlja z vzgojo golobov in denarce služi z manjšimi filmskimi vlogami.

In če je Hopkins za svoj prvi profesionalni dvoboj 11. oktobra leta 1988 prejel smešnih 350 ameriških dolarjev, so se kasneje na njegovem računu nabrali milijoni, proti Oscarju de la Hoyi pa je 16 let kasneje prejel zajetnih 16 milijonov zelencev. Denar mu danes v življenju ni več pomemben, izziv pač. Zato gre verjeti, da ga bomo v areni videli znova. Pa čeprav bo takrat na hrbtu nosil že pet križev.