V Volgogradu so dvakratne evropske prvakinje iz Ljubljane v tesni tekmi tesno zmagale. Upale so, da bodo pomembno zmago potrdile v svojih Stožicah, toda volgograjski Dinamo jim je vrnil z enako mero. Oziroma celo malce večjo, saj je zmagal za dva zadetka, Krim pa le za enega. Kot poudarjajo v ljubljanskem taboru je bilo ključno to, da ni stekla igra v napadu.

Krimovke so tekmo dobro začele, po zadetku Elizabeth Omoregie v osmi minuti so povedle s 3:1, Melanie Bak je v 13. minuti povišala na 6:3, Alja Koren v 17. minuti pa že na 8:4, kar je gostje prisililo k prvi minuti odmora. Ljubljančanke so, kot je že običaj pri Marti Bon, veliko menjavale, tudi položaje, kar je sprva delovalo, kot mora, nato pa so Rusinje z delnim izidom 3:0 in dvema goloma Anite Gače znižale na 7:8.

Sledilo je obdobje, ko sta ekipi zadetke dosegali v mini-serijah, kar je domače ohranjalo v rahlem vodstvu. To pa je skopnelo v 27. minuti, ko je ena najboljših igralk Dinama Ana Kočetova izenačila na 11:11 s svojim petim zadetkom na tekmi. Na glavni odmor pa so gostiteljice po zaslugi Korenove nesle zadetek prednosti.

V uvodu drugega polčasa sta ekipi v napadu delali številne napake, streljale iz neizdelanih položajev. Oba tekmeca sta grešila v podobni meri, kar je botrovalo tesnemu nadaljevanju, z rahlo prednostjo Krima. Tudi ta se je stalila, in sicer v 43. minuti, ko je izvrstna Kočetova dosegla že svoj deseti zadetek.

Za nameček je nato Olga Akopian v 46. minuti poskrbela za sploh prvo vodstvo Dinama na tekmi, Darja Dmitrijeva pa je tri minute pozneje zadela za 21:19 v korist Rusinj. Te so v odločilnih trenutkih prednost povišale tudi na 25:22, in sicer slabi dve minuti pred koncem, kar je bilo dovolj za zmago v gosteh.