PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Krka-Cibona
1
Kdor do sedaj ni spoznal, kako Đile Armsteada varčuje za ABA ligo, mora bit resnično slep. Američan v dP dobiva par minut, da ga lahko potem v regijski ligi klub porabi v vsem sijaju. Tudi ostali fantje s klopi v ABA ligi niso deležni tako bogate minutaže in tako bo verjetno tudi danes. Cibona je v dosedanjem poteku tekmovanja dokazala, da je ena povprečna ekipa, ki sodi na sredino lestvice, zato kaj drugega kot poraza volkov danes ne pričakujem. Novomeščani si bodo počasi nabirali razliko, saj so močnejši na vseh položajih. Recimo, da je realnih +7 za Krko, pa sem do Zagrebčanov zelo darežljiv.

Košarka - Italija - 1.liga

Caserta-Vanoli Cremona
1
Ekipa iz Caserte nima tako slabe ekipe, kot kažejo njeni letošnji rezultati. PO štirih krogih je v italijanskem prvenstvu to edina ekipa, ki še nima zmage, toda to se utegne nocoj spremeniti, ko jim v goste prihaja Cremona. Za trenerja domačih Sacripantija je tole verjetno zadnja priložnost, da si reši službo, sicer bo moral najbrž zapustiti mesto trenerja. Kvota pada!

Tenis - ATP - London

Nishikori Kei-Murray A.
2
Domači up Murray si je z neverjetnim urnikom zaporednih turnirjev le priigral nastop v Londonu in predstavljam si, da tukaj ne bo odigral zgolj vloge statista. Proti Nišikoriju je do sedaj dvakrat gladko slavil, tretjič pa mu je Japonec, po izgubljenem prvem nizu, dvoboj nato predal. Napoved: 6-3, 6-4 za Škota.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Detroit-Miami
1
Miamiju je tale tekma veliko bolj pomembna, saj imajo precej težjo divizijo, kot Lionsi. V Tannehilove sposobnosti nekako nisem povsem prepričan, pa čeprav mu je obramba pretekli vikend dobro krila hrbet, saj Chargersom sploh ni dovolila zadeti. Sedaj Dolphinsi pričakujejo spočito moštvo Detroita, ki je po dveh tesnih zmagah počivalo. Zdrav je tekač Bush, še najbolj pomembna pa je informacija, da sta nared oba ključna človeka Detroitovega napada - podajalec Stafford in lovilec Calvin Johnson (Megatron). Si pa ne upam staviti na hendikep, saj bi znalo biti tesno.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Seattle-New York Giants
1
Je tole varen material za zapolnitev listka? Je! Prvaki počasi potrebujejo eno tako tekmo, kjer bodo dokazali, da si sploh zaslužijo playoff, kajti na prejšnji tekmi so se nekam dolgo mučili z Raidersi in ker na domačem terenu pomembne tekme Wilson&co. ponavadi zlahka rešujejo v svoj prid, sem se tule odločil za napoved gladke zmage. Mislim, da bodo Giantsi dovolili 5+ TD-jev in Seahawksom pomagali do gladke zmage z DD razliko. Recimo 48:10! P.s.: Če Seattle tega ne dobi, potem bodo pod velik vprašaj postavili nastop v končnici, ker jim bo Arizona začela bežati (verjetno) že na tri zmage.