Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Liverpool - Chelsea
0,2

Sredin remi v Mariboru je bil za Chelsea zagotovo dobra zaušnica. A tekme v ligi prvakov in v prvenstvu so vselej povsem druga zgodba. Londončanom gre doma odlično od rok in zasedajo prvo mesto, prav tako pa ostajajo edina neporažena ekipa premier lige. Liverpoolu na drugi strani kljub na desetine zapravljenim milijonom v poletnem prestopnem roku igra nikakor ne steče. Če bodo nogometaši Brendana Rogersa danes želeli zmagati, bodo morali prikazati igro, ki jo njihovi navijači v letošnji sezoni še niso videli.

Nogomet - Anglija - Premier

Manch Utd - Crystal P.
1
United na skoraj vsaki tekmi velja za favorita, a mu te vloge na to nikakor ne uspe upravičiti. Spodrsljaji rdečih vragov se vrstijo iz kroga v krog, posledica tega pa je šele 10. mesto. Proti sedemnajstouvrščenemu Crystal Palacu se od Uniteda vsekakor pričakuje zmaga, v nasprotnem primeru bi se utegnil trenerski stolček Louisu van Gaalu pošteno zatresti.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Eintracht (F) - Bayern (M)
2
Bayern nasprotnike melje tako v prvenstvu kot v ligi prvakov, kjer si je v sredo že zagotovil napredovanje iz skupine. Bavarci pod Pepom Guardiolo igrajo izvrstno, zato lahko na današnjem gostovanju upravičeno računajo na vse tri točke. Vse drugo kot zmaga proti Eintrachtu, ki je izgubil zadnja štiri srečanja in je na 12. mestu, bi bilo seveda velikansko presenečenje.


Nogomet - Slovenija - 1. liga

Celje - Gorica
1

Za Celjane se zdijo Goričani idealen nasprotnik, da nadaljujejo s svojim nizom neporaženosti. Domačini so po petih nanizanih zmagah tik pod vrhom, med drugim pa so odvzeli skalp tudi Mariboru in Olimpiji. Goričani, ki so izgubili zadnja tri srečanja, bi se tokrat verjetno zadovoljili že z remijem.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Zadar - Union Olimpija
2
Medtem ko gre Ljubljančanom v evropskem pokalu kot po maslu, jim nasprotniki v ligi Aba povzročajo bistveno več preglavic. Pravo blamažo so si zmaji privoščili v zadnjem krogu, ko so doma izgubili proti novincu Metalcu, ki je dosegel sploh prvo zmago v tekmovanju. Če so se košarkarji trenerja Aleša Pipana od neuspeha kaj naučili, jim zmaga proti Zadru ne bi smela uiti.