Razloge za močan dolar gre iskati v zadnji objavi zapisnika zasedanja ameriškega FOMC. Odbor za operacije na odprtem trgu ameriške centralne banke je objavil sklep zadnjega kroga monetarnega lajšanja (QE3), medtem ko obrestne mere še naprej ostajajo na nizkih nivojih. Zanimivo je, da iz tokratnega zapisnika zasedanja FOMC ni več mogoče razbrati zaskrbljenosti glede trga dela v ZDA, ki je bil glavni razlog oziroma izgovor za Fedovo politiko nizkih obrestnih mer, kar lahko signalizira, da je Fed pripravljen dvigniti obrestne mere predčasno.

Poleg ameriške centralne banke je na drugi strani kot protiutež močnemu dolarju za oslabitev evra poskrbela Evropska centralna banka (ECB), ki je napovedala nov paket stimulacij, hkrati pa poudarila, da je vedno pripravljena na nova dodatna lajšanja, če bo to potrebno za dobrobit evropskega gospodarstva.

Med posameznimi zgodbami je precej navdušenja zbudila družba Tesla Motors. Proizvajalec električnih avtomobilov iz Kalifornije je objavil poslovne podatke za preteklo četrtletje. Dobiček se je ustavil pri dveh centih na delnico, medtem ko so prihodki znašali 932 milijonov ameriških dolarjev. V enakem obdobju lani je družba beležila 12 centov dobička in dobrih 600 milijonov dolarjev prihodkov. Bolj kot podatki o dobičku so vlagatelje zanimale številke o prodanih enotah modela S. Družba Tesla Motors je nekoliko znižala letošnje prodajne cilje, in sicer s 35.000 na 33.000 prodanih modelov S, za prihodnje leto pa optimistično napoveduje prodajo vsaj 50.000 enot modela S, medtem ko naj bi skupno s prihajajočim modelom X podjetje Tesla v letu 2015 povečalo prodajo vozil na kar 100.000 enot. Po objavi podatkov je cena delnice poskočila za 4,4 odstotka na 241 dolarjev.