"Odvisno je od njih. Jaz sem svoje oddelal, bomo videli," je bil kratek Pleše, ki je v Bahrajnu nastopil s povabilom organizatorjev, na prvi tekmi v novem dresu pa je zmagal. Pogovori z vodilnimi možmi na bahrajnski zvezi potekajo, ali bo zares zamenjal državo, pa za zdaj še ni želel potrditi.

Pleše bo zdaj en teden preživel v domačem Velenju, potem pa bo za en mesec odpotoval v Bahrajn, kjer bo nastopil v družbi najboljših triatloncev in ironmanov na svetu na tekmovanju izziv Bahrajna, ki bo na sporedu 6. decembra. Na njem bosta nastopila tudi nemška zvezdnika ironmana, svetovni prvak Sebastian Kienle in dobitnik brona na SP na Havajih Jan Frodeno, sicer olimpijski prvak v triatlonu iz Pekinga 2008.

Tekma Challenge Bahrain bo nevsakdanja triatlonska preizkušnja v polovičnem ironmanu, na kateri bodo tekmovalci morali premagati 113 kilometrov (1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21 km teka), pot pa jih bo popeljala skozi celotno kraljestvo Bahrajna. Nagradni sklad bo 500.000 ameriških dolarjev, kar je eden glavnih vzrokov, da bodo nastopili številni zvezdniki triatlona.

Pleše je letos nastopil na SP v ironmanu, vstopnico pa si je priboril s tretjim mestom v Celovcu, drugim v Zürichu in šestim na evropskem prvenstvu v Frankfurtu. Havajske preizkušnje, kjer je v družbi profesionalcev nastopil drugič zapored, ni končal, saj je odstopil po kolesarskem delu.