Spremenjeno in pomlajeno moštvo ACH Volleyja je s porazom začelo letošnjo ligo prvakov. Čeprav v Berlinu proti močni ekipi Recycling Volleyball ni napravilo presenečenja, pa se še zdaleč ni osramotilo. S svojo igro so Ljubljančani dokazali, da v ligi ne bi smeli biti outsider, kot so nekateri predvidevali, ampak bodo nevarni in enakovredni tudi tekmecem, ki imajo precej večji proračun. ACH, ki je bil odličen v bloku (16 blok točk), tudi sprejema za tako raven tekmovanja ni imel slabega, je imel svoje priložnosti tudi za ugodnejši izid, predvsem velja to za tretji niz. Pri vodstvu 23:22 je imel v protinapadu možnost, da si pribori dve zaključni žogi, a jih ni izkoristil, za kar je sledila kazen.

Trener slovenskih prvakov Tomi Šmuc je tekmo začel bolj ali manj pričakovano pričakovano postavo. Edino manjše presenečenje je bilo dejstvo, da je na mesto korektorja postavil Danijela Pokeršnika, ki je dobil prednost pred Američanom Ericom Mochalskim, na mestu drugega pa je ob nadarjenem Janu Kozamerniku prvič v sezoni zaigral Sam Dolegombai, kamerunskemu reprezentantu je klub v zadnjem trenutku uredil papirje.

Oranžni zmaji so tekmo začeli pogumno. Domači so bili ob bučni podpori občinstva in tudi pomoči sodnikov sicer v vodstvu večji del prvega niza, a bistveno je bilo, da so Ljubljančani držali zanesljiv sprejem, napake v napadu tako niso bile usodne. Pri rezultatu 20:14 je kazalo, da bodo nemški prvaki gladko prišli do vodstva, a sta nato reči v svoje roke prevzela kapetan Andrej Flajs in pa odlični Avstralec Nathan Roberts. Flajs je blestel s servisi, Roberts je točke zbiral v napadu (v prvem nizu je dosegel osem točk), ob pomoči Pokeršnika sta poskrbela, da so Slovenci najprej znižali razliko, nato po izidu 24:21 najprej ubranili tri, v podaljšku niza pa še dve, dokler Matija Jereb s preigravanjem ni dosegel točke za zmago 28:26.

Nekoliko manjši pritisk je glavni razlog, da drugi niz za Šmucove varovance ni bil tako uspešen. Začetni zaostanek 3:6 so še uspeli izničiti, nato pa so do končnice zaostajali za točko ali dve, odločilno prednost pa so si domači ustvarili pri izidu 21:17. Šmucu "time out" ni pomagal, Nizozemec Rob Bontje je z asom izid izenačil na 1:1.

S pobudo domačih se je začel tudi tretji niz, a so Ljubljančani, pri katerih je v igro vstopil Mochalski, spet hitro vzpostavili ravnotežje, po seriji blokov, v katerem so bili fantastični, pa so povedli z 11:8. Toda nato so naredili nekaj napak v napadu, tako da so Nemci vknjižili štiri zaporedne točke, prišli v vodstvo, vendar le za kratek čas, po servisih Jereba je namreč sledila serija treh zaporednih točk ACH Volleyja in tudi vodstvo s 16:13. A spet se je razlika hitro stopila, ACH je še vodil s 23:22, nato pa so do po bloku Tomaša Kmeta domači prišli do zaključne žoge. Tokrat so ubranili dve, tretje jim ni uspelo, saj je pri sprejemu napako storil Miha Plot.

Čeprav jih je Šmuc ves čas spodbujal z besedami: ni še konec, pa igra Ljubljančanov v zadnjem nizu ni bila več taka, kot bi morala biti. Prave zagnanosti ni bilo več, kar je kakovostna zasedba iz "vseh vetrov" znala izkoristiti. Hitro je povedla s petimi točkami razlike, nato pa tekmece držala na varni razdalji.