Ferkova sicer še okreva po padcu med pripravami, zato je izpustila prvo tekmo v Söldnu, ne bo pa je niti v finskem Leviju, ki bo 15. in 16. novembra gostil slaloma za svetovni pokal. Gorenjka se osredotoča na vrnitev v smučarsko karavano na ameriški turneji, ki se bo začela konec meseca, glavni cilj sezone pa je februarsko svetovno prvenstvo v Vailu. Ker morajo letos slovenski smučarji tudi sami kriti del stroškov, marsikateremu ni lahko, v finančni stiski pa se je znašla tudi Ferkova, saj je pred letošnjo sezono ostala brez glavnega pokrovitelja. Ker ji ni uspelo drugače dobiti novega, se je sedaj odločila za nov način pridobivanja prepotrebnih sredstev za nemoteno izvedbo sezone, in sicer prek spletne strani »Make a Champ« (Naredi prvaka, op. p.), kjer marsikateri svetovni športnik, prednjačijo Severnoameričani, prosi za donacije.

Ferkova želi s pomočjo donacij zbrati 3.300 evrov, kolikor naj bi potrebovala za izvedbo sezone, kampanjo pa je naslovila z naslovom Road to Vail 2015 (Pot do Vaila 2015, op. p.). »Nimam dovolj denarja, da bi lahko pokrila vse stroške tekem in treningov v tej sezoni. Smučanje je moja strast, moje življenje. Smučam, odkar pomnim, in v korist smučanja vse ostalo postavim na stran in tega ne obžalujem. To je preprosto tisto, kar obožujem, in v tem želim doseči svoje cilje in biti uspešna,« je v predstavitvi svojega projekta zapisala Ferkova, ki je od včerajšnjega začetka zbiranja dobila 270 evrov.

»Živimo v takšnih časih … Zavedam se stanja, v katerem se je znašlo gospodarstvo, zavedam pa se tudi pomembnosti evrov, ki so potrebni za smučarsko delovanje. Ko sem po treh letih ostala brez osebnega pokrovitelja, nisem našla partnerja, ki bi me podprl. Izhod sem videla v vključitvi v ta projekt. Verjamem, da bo tudi to zame pozitivna izkušnja. Gre pač za vprašanje, koliko je kdo pripravljen vložiti v svojo aktivnost,« je v pogovoru za siol.net Ferkova pojasnila svojo odločitev za poskus zbiranja donacij prek spleta.

Malce bolje kot Ferkovi gre zaenkrat zbiranje donacij od rok Brodnikovi, saj je v prvih 24 urah dobila že 500 evrov, želi pa jih zbrati 3.400.