PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropska liga

Dinamo ZG-Salzburg/2,5/
1
Izjemna kvota, ki je tako visoko postavljena seveda po "statističnem kopitu", vendar pa vsi vemo, kako namočena bo danes zagrebška zelenica in s tem bo pravi nogomet praktično nemogoče igrati. Ne rečem, da je tole "fiks", ampak za tako kvoto se splača poskusiti, glede na to, da imajo oboji več kot samo realne možnosti za napredovanje in je s tem motivacija za zmago (zavzetost) na visoki ravni.

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropska liga

Apollon-Gladbach
1,0
Gladbach je pred dvema tednoma "raztreščil" Ciprčane s 5-0, boljši so bili v vseh aspektih statistike in logično je odjeknila "petarda". Toda pozor! Druga tekma, drugi pogoji, pomembna tekma v domačem prvenstvu čez par dni in tudi če bi Nemci tule vlekli točko, za njih to ne bi bila nikakršna katastrofa. Ste gledali včeraj Maribor-Chelsea? No, potem veste zakaj tule stavnice ne bi smele tako odreagirati...

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Žalgiris-Unics Kazan
2
Vzamem samo zato, ker so Rusi "dogi", saj sem pričakoval, da jih bo večina postavila v vlogo favoritov. Ni kaj, gostovanja v "zelenm gozdu" so zelo težka, ampak treba je priznati, da je Unics tekmi proti dvema najboljšima ekipama skupine izgubil tudi malce po nesreči. Za moj okus imajo malce kakovostnejšo zasedbo, predvsem z zunanjih položajev bi tokrat morali prevladati Zisis, Bykov in ostali. Na dolgi rok = Unics > Žalgiris.

Tenis - Challenger - Traralgon

Statham J.-Saville L.
2
Dober material za kakššno kombinacijo treh parov. Saville je nekdanji zmagovalec Wimbledona in Melbourna med mladinci, sedaj pa si počasi utira pot med najboljših 100 na svetu. Prejšnji teden je v istem kraju izpadel v četrtfinalu, tokrat pa bo skušal svoj rezultat izboljšati proti igralcu, ki je kar 600 mest slabše rangiran, kar niti ni čudno, saj večino turneje preživi na Futuresih. Saville je tule nosilec in je v prvih dveh dneh tekmovanja obakrat suvereno odpravil svoja nasprotnika.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Cincinnati-Cleveland
1
Zadnji konec tedna sem si od nedeljskih tekmah za ogled izbral Texanse in Eaglese, potem pa med premori malo preklapljal na tekmo "svojih" Brownsov. Ojoj, kakšna muka. Če ima ta ekipa realne moćnosti za končnico, potem je nekaj res narobe. Saj Hoyer ni tako napačen podajalec, ampak ostala napadalna linija je tako počasna, da je izgledalo, kot da sem preklopil na nek drug šport. Proti Bengalsom v divizijskem derbiju mislim, da Cleveland čaka resen "reality check", ki jih bo prizelmljil in pojasnil, da to moštvo pač ne spada v "postseason". Srce pri Clevelandu, denar na Cincinnatiju.