Verjetno v Zagrebu igrate manj, kot ste pričakovali, kajne? Trener vas velikokrat pošlje kar na tribuno.

Zagotovo manj. Težko rečem, da sem zadovoljen, saj je nekaj povsem normalnega, da si vsak športnik želi predvsem tekmovati. Jaz sem bil v zadnjem času zelo malo v tekmovalnem pogonu. To mi ni všeč, a se moram sprijazniti s trenutnim stanjem. Treba bo najti pot iz tega.

Kar nekaj Slovencev je že igralo za Medveščak. Vsi so govorili o izjemnem vplivu Severnoameričanov. Ste tudi vi dobili tak občutek?

Če sem iskren, tega ne bi rad preveč komentiral. Dejstvo pa je, da ima moštvo okoli 26 tujih hokejistov in da je zgolj četrti vratar iz Hrvaške. Od vseh tujcev jih je devetdeset odstotkov iz Severne Amerike.

Kaj vam je dala liga KHL? Kako ste jo občutili?

Gre za super tekmovanje, organizacija je res na visoki ravni. Kar zadeva potovanje, počivanje po tekmah in vse, kar sodi zraven hokeja, lahko rečem, da gre za drug svet. Čeprav ne igram veliko, kar mi ni všeč, sem doživel že marsikaj lepega.

Ste ravno zato, ker ne igrate dovolj, še toliko bolj nestrpno čakali reprezentančni zbor?

Težko je, ker v Zagrebu že nekaj časa čakam, da mi ponudijo pravo priložnost. Nazadnje so bili nekateri igralci poškodovani, tako da sem dobil nekaj drobtinic na ledu. Ker se bodo zdaj vrnili, bi lahko spet obsedel na klopi. Ravno zato sem se tudi odločil, da se odzovem povabilu selektorja Kopitarja. Medveščak mi pri tem ni povzročal težav, saj vedo, da bi rad igral in spet začutil tekmovalni ritem. So me pa novinarji že prej spraševali, kako se počutim. Odvrnil sem jim, da resnično ne vem, saj zgolj po treningih ne moreš oceniti svoje forme. Že tako je težko priti v ritem tekem, kaj šele, da bi naredil kaj več. Ali mi bo reprezentančna izkušnja koristila ali ne, pa bomo videli kasneje.

Kakšno Slovenijo si želite na ledu?

Tekmeci v Ljubljani bodo prav gotovo dobri in kakovostni, a mi se ne smemo ozirati na njihovo igro, ampak moramo misliti nase. To je bila v zadnjih letih rdeča nit te reprezentance in s tem bi veljalo nadaljevati. Moramo pokazati, česa smo sposobni, in skušati osvojiti turnir. Želim pa si takšno Slovenijo, kot smo je vajeni iz zadnjih sezon. Zagotovo pa ne smemo misliti na to, kdo na tokratnem zboru manjka, saj so pomembni samo tisti fantje, ki so tukaj.

Reprezentančni turnir bo prava popestritev za Ljubljano, potem ko je klubska scena tako uboga.

To je še ena tema, ki bi se ji najraje malo izognil. No, vsekakor upam, da bodo gledalci prišli v velikem številu in nam pomagali k boljšemu rezultatu in igri. Je pa dejstvo, kar ste omenili, da situacija v slovenskem hokeju ni dobra. Resnično upam, da lahko reprezentanca – kot se je pokazalo že v preteklosti – naredi manjši premik na bolje in morda bo tudi ta turnir vsaj malo pripomogel k temu.