»Igralci ne želimo igrati in trenirati, saj so razmere v klubu neznosne. Nemogoče je delati v razmerah, kjer svoj posel opravljajo zgolj igralci. Ne bomo trenirali, dokler se ne sestanemo s predsednikom kluba. Žal je le majhno število igralcev v relativno dobrih odnosih s trenerjem Linom Červarjem, ki gleda zgolj na lastne interese in ne na interese kluba in ekipe. Čeprav obveznosti kluba do nas zaostajajo že od maja letos, finance niso edini povod našega bojkota,« so v današnji izjavi sporočili rokometaši Metalurga.

Po pravilniku lige SEHA bo tekma med hrvaškim in makedonskim prvakom registrirana z 10:0 v korist Zagreba. Metalurg bo zavoljo neprihoda na prizorišče tekme kaznovan z odvzemom ene točke, prav tako pa bo plačal denarno kazen v višini 2000 evrov.

Metalurg se je v minuli sezoni prebil do četrtfinala lige prvakov, v tej sezoni pa mu ne gre najbolje. V skupini A, kjer nastopajo francoski PSG, nemški Kiel, španska Naturhouse La Rioja, Zagreb in beloruski Meškov iz Bresta, je brez osvojene točke na zadnjem mestu.

Z makedonsko ekipo se je pred kratkim "sporazumno" razšel tudi nekdanji vratar koprskega Cimosa Darko Stanić.