Uefa je prvemu možu FIGC Tavecchiu zaradi rasističnega komentarja, ki ga je izrekel v času kandidature za predsednika zveze, prepovedala udejstvovanje v vseh telesih Uefe. Dodatno kazen mu je sedaj naložila še Fifa, saj 71-letnik pol leta ne bo smel sodelovati niti v nogometnih odborih na globalni ravni.

»Drža Fife, kar se tiče kakršne koli oblike diskriminacije, je nedvoumna,« so svojo odločitev pojasnili pri disciplinski komisiji Fife in dodali: »Gospod Tavecchio kot uradnik Fife ne bo smel delovati na kakršnemkoli položaja za obdobje šestih mesecev.«

Spomnimo, 71-letnik je tako na Apeninskem polotoku kot po svetu zaradi povsem neustreznega in ponesrečenega komentarja o temnopoltih nogometaših močno šokiral. Za tarčo si je takrat domnevno izbral kar nogometaša Juventusa Paula Pogbaja. »V Angliji igralce izbirajo na podlagi profesionalizma, medtem ko pri nas nek 'Opti Poba', ki je še pred kratkim jedel banane, kar naenkrat postane prvi igralec Lazia. To ni v redu,« je izjavil Tavecchio.

Čeprav se je nanj vsul plaz obtožb, je bil sredi avgusta vseeno izvoljen za predsednika italijanske nogometne zveze.