Še neporaženi Mayweather je v minulem letu imel le dva dvoboja, oba seveda dobil in ostal svetovni prvak po več verzijah, skupaj pa je v tem letu z boksom in sponzorskimi prihodki zaslužil kar 105 milijonov dolarjev, s čimer ostaja daleč najbolje plačani športnik na svetu. Kljub morda še bolj zvezdniškemu statusu v svetu športa, sta za ameriškim boksarjem kar precej zaostala nogometaš Reala Cristiano Ronaldo, ki je v zadnjem letu zaslužil 80 milijonov dolarjev, ter košarkar Clevelanda LeBron James z 72,3 milijoni.

Deseterico najbolje plačanih športnikov dopolnjujejo: Lionel Messi (nogomet - 64,7 milijona dolarjev), Kobe Bryant (košarka - 61,5), Tiger Woods (golf - 61,2), Roger Federer (tenis - 56,2), Phil Mickelson (golf - 53,2), Rafael Nadal (tenis - 44,5) in Matt Ryan (ameriški nogomet - 43,8).

Pri ženskah na vrhu najbolje plačanih ostajajo teniške igralke. Ponovno prvo mesto zaseda Šarapova, ki je v zadnjem letu zaslužila 24,4 milijona dolarjev, sledi ji že upokojena Kitajka Li Na s 23,6 milijoni, tretja pa je številka ena ženskega tenisa Serena Williams z zasluženimi 22 milijoni.