Avtorica kritike Anne Midgette v članku z dne 6. decembra 2010 navaja, da je Dejan Lazić za svoj nastop v Kennedyjevem centru prejel »topel aplavz, a ne takšen, ki bi zahteval še kakšno skladbo«. »Bili so dobri trenutki, a ti niso uspeli sestaviti ničesar boljšega kot to, da so ostali dobri trenutki,« je še zapisala.

Zaradi slabe ocene užaljeni Dejan Lazić je že poklical na časopis in jim predstavil pravico do elektronske pozabe, ki so jo pred kratkim dobili prebivalci Evropske unije. »Da bi umaknili ta članek z interneta, nima nobene zveze s cenzuro ali onemogočanjem dostopa do informacij,« je pojasnil Lazić.

Zakon predvideva umik »neprimernih, nepomembnih in podvojenih« povezav. Med tistimi, ki so zahtevali umik člankov, ki se pojavijo med rezultati iskanja, pa so predvsem zvezdniki in obsojeni spolni prestopniki. Novi pravici pa niso podvržene posamezne spletne strani, kot so z Washington Posta pojasnili Laziću. »Zakon se nanaša na iskalnike in ne medije. In še tako samo znotraj EU,« so še dodali.

Kritika tako ostaja na spletni strani Washington Posta, ob njej pa po novem stoji svež komentar časopisne hiše, ki priča o neverjetnem zahtevku užaljenega pianista. »Morali bi živeti v svetu, pravi Lazić, kjer bi imeli vsi – ne le umetniki, temveč tudi politiki in javne osebnosti – pravico do spremembe vsebine, ki bi bila v skladu z njihovim mnenjem in okusom.«