Teoretično Federer torej še lahko prehiti Đokovića, praktično pa skoraj nemogoče, saj ima Srb, ki je pred kratkim postal tudi oče, trenutno impresivno statistiko. Zmagal je na zadnjih dveh zaključnih turnirjih sezone v dvorani O2 v Londonu, ob tem, da v obeh primerih ni izgubil dvoboja. V dvoranah pa je neporažen že 27 tekem. "Ostati moram zbran, saj se zavedam, da me vsaka zmaga v Londonu pelje bližje glavnemu cilju leta, prvemu mestu ob koncu sezone," je dejal Đoković po gladki zmagi v finalu Pariza proti Kanadčanu Milosu Raonicu.

V Londonu bodo poleg Đokovića in Federerja nastopili še Švicar Stanislas Wawrinka, Japonec Kei Nišikori, ki se je na zadnji lestvici ATP prebil do zanj rekordnega petega mesta, Škot Andy Murray, Čeh Tomaš Berdych, Kanadčan Milos Raonic ter Hrvat Marin Čilić, ki je mesto dobil, ker se je Španec Rafael Nadal zaradi operacije odpovedal nastopu.

Med slovenskimi igralci na lestvici ATP ni bistvenih sprememb. Blaž Rola je 87., Blaž Kavčič 95., Aljaž Bedene 145. in Janez Semrajc 333.

Tadeja Majerič v enem letu izgubila 100 mest

Pred najboljšimi teniškimi igralkami na svetu je le še zaključno dejanje sezone, finale pokala Fed, ki bo na sporedu ta konec tedna v Pragi. Zato teniška lestvica WTA ne prinaša bistvenih novosti; Američanka Serena Williams ima še naprej občutno prednost pred Rusinjo Marijo Šarapovo in Romunko Simono Halep.

Polona Hercog kot najvišje uvrščena Slovenka je na 95. mestu, sledita pa ji Nastja Kolar na 178. ter Tadeja Majerić, ki je v zadnjem letu izgubila točno 100 mest. 25. novembra 2013 je dosegla svojo najvišjo uvrstitev - 111. mesto, trenutno pa je 211.