Na papirju je bila zmaga proti Latviji zelo lahka. Je bilo tako tudi na igrišču?

Teh besed si naša reprezentanca ne more privoščiti. Podcenjevati ne smemo prav nikogar. Kljub vsemu smo morali dati vse od sebe, kar nam je na koncu prineslo lep rezultat. Le takšna mora biti naša pot tudi na prihodnjih tekmah.

V Latviji ste dejali, da ima Slovenija podobo vrhunske ekipe. Kaj točno ste imeli v mislih?

Če pogledamo reprezentance v svetovnem vrhu, Dansko, Francijo ali Hrvaško, potem vidimo, da proti slabšim tekmecem zmagujejo na enak način, kot smo mi proti Latviji. Nasprotnika zmeljejo v prvem polčasu, mogoče v 40 minutah, potem pa tekmo zaključijo rutinsko in brez težav. Tudi mi smo začeli igrati na takšen način. Proti Slovaški in Latviji smo hitro potrdili našo kakovost, kar je pozitivna stvar. Dobro vemo, da smo v preteklosti na takšnih tekmah imeli bistveno več težav kot tokrat.

Težav z motivacijo niste imeli?

Po vseh porazih z Belorusijo, Ukrajino in podobnimi smo vedno govorili, da se moramo iz porazov nekaj naučiti. Zdaj smo morali potrditi, da je res tako. Prevečkrat smo se že opekli, zato noben posameznik nima več težav z motivacijo ali s podcenjevanjem.

Kako močno že razmišljate o svetovnem prvenstvu v Katarju?

Vsi igralci smo z mislimi v Katarju že od julija, ko smo začeli fizične priprave na novo sezono. Pred svetovnim prvenstvom se bomo morali malce osvežiti in obnoviti fizično pripravo. Želim si, da nas bo čim več reprezentantov zdravih in da ne bo še kakšnih poškodb, kot jih imamo zdaj. Dobro vemo, kaj nas čaka v Katarju in kaj je naš cilj. Hočemo izboljšati dosežek z zadnjega svetovnega prvenstva.

Ali mlajši igralci vedo, kaj pomeni igranje za reprezentanco?

Ogrodje ekipe je skupaj že vsaj dve leti, kar velja tudi za mlajše igralce. Kljub temu pri nas ne obstaja nobena delitev na stare ali mlade, ampak le na dobre in slabe. Vsi reprezentanti se zavedamo resnosti in obveznosti, ki jih prinaša svetovno prvenstvo. Še največ bo odvisno od individualne priprave vsakega igralca, v kakšni formi bo in kako zdrav bo. Kdor bo takrat v najboljši formi, bo moral potegniti slovenski voz naprej.

Imate igralci polno zaupanje v selektorja Borisa Denića?

Trenutna pot je edina pravilna. Imamo postavljen sistem, v katerega verjamemo vsi reprezentanti. Zagotovo pridejo tudi neprijetni trenutki, kot sta bila poraza z Belorusijo in Ukrajino, ampak mi verjamemo v naše delo. Skupaj s selektorjem smo se odločili, da sedanji projekt speljemo do konca. Med seboj si zaupamo, kar je v športu najbolj ključno. Smo tudi precej dobri prijatelji, ravno dober odnos zunaj igrišča pa je v reprezentanci zelo pomemben.

V Montpellieru imate še štiri slovenske soigralce. Se med seboj veliko pogovarjate o reprezentanci?

Vseh pet si nas želi predvsem to, da bi bili do konca sezone čim bolj zdravi. Borut Mačkovšek in Jure Dolenec imata velike težave s poškodbami. Vsi upamo, da bosta do svetovnega prvenstva v Katarju nared. Kljub temu smo v klubu osredotočeni bolj na Montpellier kot reprezentanco, a ko pridemo nazaj domov, je ravno obratno. Potem se vsi reprezentanti usedemo in določimo skupne cilje.

V prostem času ste navijač Reala Madrida in Cristiana Ronalda. Verjetno ste v zadnjih tednih precej veseli.

Res je. Zmagali smo na el clasicu proti Barceloni, in to na velik način. Kot po tekočem traku zabija tudi Cristiano Ronaldo in podira rekorde. Vse poteka po načrtih. Upam, da bo letos Real v ligi prvakov osvojil še enajsto zvezdico in utrdil svoj evropski primat.