Ferrari Sergio so ustvarili v sodelovanju z italijanskim oblikovalskim podjetjem Pininfarina, naredili jih bodo le šest, da bi zanj odšteli domnevnih milijon dolarjev, kolikor naj bi stal, pa vas morajo v Ferrariju posebej povabiti, saj zaradi edinstvenosti ne bo na voljo na prostem trgu.

Avtomobile bodo dobili leta 2015

Nikar ne čakajte na klic, tudi če imate denar, saj so vseh šest avtomobilov že prodali, romali pa bodo v ZDA, Evropo in Azijo. Šesterica je ceno za avtomobile poravnala še preden so popolnoma dokončali njegov dizajn, so pa podobno različico predstavili prejšnji mesec v Londonu. Kupci naj bi svoje avtomobile sicer dobili prihodnje leto.

Ferrari si je ime zgradil tudi na slovesu ekskluzivnosti. Na leto proizvedejo 7000 avtomobilov, a je povpraševanje po avtomobilih veliko večje, s tem pa se viša tudi zaželenost pri tistih, ki ga nimajo. Letos naj bi proizvodnjo sicer povečali za pet odstotkov, da na čakalni listi ne bi bilo preveč ljudi.

Oblikujete lahko popolnoma edinstven avtomobil

Pri ferrariju pa si lahko bogataši naročijo tudi avtomobil, ki ga pomagajo oblikovati. Za takšne avtomobile odštejejo tudi po več milijonov dolarjev. »S tem se zelo odmaknemo od množične proizvodnje,« je razložil predstavnik podjetja. Od začetka programa so v podjetju ustvarili dvanajst takšnih edinstvenih avtomobilov.