Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Manch City - Manch Utd
1
Tekma med velikanoma iz Manchestra, Cityjem in Unitedom, je gotovo derbi tega kroga. Za sinje modre, ki ne bodo mogli računati na poškodovana Franka Lamparda in Davida Silvo, se zdi, da so po dveh zaporednih porazih zašli v manjšo krizo, zato tekma proti rdečim vragom prihaja ob zanje neprimernem času. Nič bolj prepričljivi niso niti gosti, ki so na lestvici šele osmi, posledično pa pod hudim pritiskom. Tudi zato jim bo v veliko pomoč Radamel Falcao, ki naj bi danes znova lahko zaigral.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Zadar - Hajduk
2

Zadru tudi po prihodu legendarnega Miroslava Blaževića ne steče, saj je moštvo na zadnjih petih tekmah štirikrat izgubilo, na lestvici pa je predzadnje. Kljub temu da si je Hajduk nabral že lep zaostanek za vodilnima Dinamom in Rijeko, v zadnjem obdobju ne igra slabo in je neporažen že več kot sedem srečanj.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Crvena zvezda - Budučnost
1
Čeprav sta še obe moštvi po petih krogih v ligi ABA še neporaženi, vloga favorita pripada Beograjčanom. Ti so v četrtek v evroligi premagali močno Valencio, za kar ima veliko zaslug tudi izjemna publika, ki bo svojim košarkarjem znova stala ob strani danes. Tudi zato bo morebitna zmaga Budučnosti veliko presenečenje.


Košarka - ZDA - NBA

LA Clippers - Sacramento
1
Clippers so sezono začeli z zahtevnima obračunoma proti Oklahomi in mestnemu tekmecu Lakers. Svojo nalogo so opravili z odliko, saj so obe tekmi dobili. Ekipa iz mesta angelov je eden najresnejših kandidatov za osvojitev lige v letošnji sezoni, kar pa ne moremo trditi za Sacramento, za katerega bo velik uspeh že uvrstitev v končnico.