Tudi spletna stran LA Kings Insider poroča, da naj bi se Hrušičan v ekipo vrnil že danes. Kopitar je dejal, da je minulo nedeljo na tekmi proti Columbus Blue Jackets, ko se je v domači dvorani Staples Center poškodoval, takoj vedel, da je nekaj narobe. Takrat se je sredi druge tretjine znašel v sendviču med Jamesom Wisniewskim in Timom Erixonom, slednji pa je trdo naletel na 27-letnega slovenskega reprezentanta.

Roke sploh ni čutil

»Sprva sem bil celo prepričan, da gre za kaj hujšega, saj mi je v hipu otrpnila cela roka, a kmalu zatem so se občutki v roki začeli vračati. K sreči ni šlo za resnejšo poškodbo,« je dejal slovenski zvezdnik, ki je v prvih osmih letih kariere v ligi NHL izpustil skupno le osem tekem.

»Ko sem ob poškodbi pristal na ledu, sem se seveda ustrašil, ker roke sploh nisem čutil. To res ni lep občutek. A k sreči so se občutki popolnoma povrnili v nekaj dneh. Občutek imam, da sem spet močan, vendar pa je treba biti previden in pozdraviti poškodbo do konca,« opozarja Kopitar.

Na zadnjem treningu kraljev je bil Kopitar oblečen v isto barvo dresa za trening kot Marian Gaborik, Dustin Brown in Justin Williams. Tudi Gaborik, ki prisilno počiva še dlje časa kot Kopitar, naj bi bil blizu vrnitve na led, a Kopitar bo bržčas zaigral že na tekmi proti Carolina Hurricanes.

Upa, da se ne bo zgodilo kaj drastičnega

»Načrtujem nastop proti Carolini. Nastopil ne bi le v primeru, če bi se mi pripetilo kaj res drastičnega. Vendar pa si bom popoldan vzel prosto in upam, da bom na tekmi lahko zaigral,« je še napovedal Hrušičan za omenjeno spletno stran.

Slab začetek sezone

Kopitar si želi pomagati soigralcem, ki nimajo zelo uspešnega uvoda v sezono, saj so na 11 tekmah zbrali šest zmag: »Menim, da si vedno želiš pomagati soigralcem na ledu, zato je še posebej težko biti na seznamu poškodovanih. Komaj že čakam, da se vrnem na led in sam bi se rad kar najhitreje. A k sreči imam okoli sebe ljudi, da me spravijo v red, da ne bi naredil kakšne neumnosti in se prehitro vrnil, kar je dobra stvar.«

V noči na nedeljo po srednjeevropskem času je bilo sicer zelo napeto v New Yorku, kjer do domači rangerji po podaljšku z 0:1 klonili proti Winnipeg Jets, šele kazenski streli pa so odločili zmagovalca v St. Louisu. Hokejisti Tampa Bay Lightning so v domači dvorani s 4:3 ugnali Washington Capitals in še naprej ostajajo druga najboljša ekipa lige NHL.