Po domači zmagi nad Hypom ter porazu v Leipzigu so se Ljubljančanke odpravile v Rusijo in proti favorizirani skupine A iztržile drugo zmago. Pa na začetku dvoboja ni kazalo na tak razplet, saj so domače v sedmi minuti že vodile s 7:0, pet golov razlike pa je bilo tudi v 12. minuti (10:5). Devet minut pozneje je Makedonka Marjeta Bajramoska, ki je bila z osmimi goli prva strelka tekme, po delnem izidu 3:0 za slovenske prvakinje znižala na 10:12. Pol minute pred koncem polčasa je kapetanka Tamara Mavsar zgrešila sedemmetrovko, a odbito žogo nato pretvorila v končni izid prvega dela, ki so ga dobile domačinke za dva gola.

Krimova vratarka Miša Marinček sicer ni začela tekme, potem pa je nanizala deset obramb v prvem delu in tudi v drugem polčasu zaustavljala številne strele tekmic. Slovenske predstavnice, ki so tudi v drugem delu nadaljevale z dobro obrambo iz druge polovice uvodnega polčasa, so nekaj časa lovile prvo izenačenje po izidu 1:1. Prvi je uspelo Celjanki Alji Koren, povratnici v ekipo, ki je zadela v 42. minuti za 19:19.

Bajramoska je po nekaj izenačenjih v 51. minuti poskrbela za prvo vodstvo Krima (25:24). Belorusinja Lilija Arcjukovič je že v naslednjem napadu povišala razliko na dva zadetka. Krimovkam nekaj minut pozneje z igralko več ni uspelo povišati prednosti, so pa zato kljub številčni prednosti dobile gol in izid 25:26 je obetal razburljivo končnico. Do konca nobeni ekipi ni uspelo več zadeti, zadnjo priložnost so imele gostiteljice deset sekund pred zaključkom, ko je strel Ane Kočetove, s šestimi goli prvo strelko domače vrste, ubranila Marinčkova. Slednja je bila osrednja osebnost tekme, ob dveh ubranjenih sedemmetrovkah je tudi prispevala zadetek.

Izbranke Marte Bon se bodo na povratni tekmi z Dimanom pomerile že v nedeljo, 9. novembra, ko bodo ob 19. uri v Ljubljani odigrale tekmo 4. kroga. Pred nadaljevanjem so Ljubljančanke druge na lestvici skupine, tako kot vodilni Leipzig imajo štiri točke, Dinamo na tretjem mestu jih ima tri.