Ljubljanski hokejisti so na zadnjem gostovanju v Gradcu doživeli minimalen poraz, potem ko so se vrnili po visokem zaostanku. A točk takrat vseeno ni bilo, zato so v ljubljanskem taboru upali, da bo na domači tekmi drugače in da si bodo zmaji priborili tretji par točk v sezoni. To jim je tudi uspelo, po učinkoviti zadnji tretjini so povedli in nato kljub prejetemu zadetku zadržali minimalno prednost za tretjo zmago.

V uvodnem delu so domači zdržali dve prednosti gostov z igralcem več, ob katerih so Gradčani Olimpijo stisnili pred njen gol, vendar je bil vratar Andy Chiodo na mestu. Tudi sicer je imel domači vratar bistveno več dela kot Danny Sabourin v vratih Gradca, a do konca tretjine ni klonil. V napadu pa so bili domači še najbolj nevarni takoj na začetku, ko so zadeli okvir vrat, ter ob koncu, ko so imeli sami igralca več.

Domači pa so po tej prednosti vendarle nekoliko stopnjevali ritem in bili v drugem delu odločnejši in tudi nevarnejši. Novo kazen je Gradec sicer preživel brez prejetega gola, a je nato v 28. minuti na veselje sicer ne prav številnih navijačev v Tivoliju Aljaž Uduč pred golom spretno preusmeril plošček v mrežo za vodstvo Olimpije. Zadržali pa ga zmaji niso, saj je v 35. minuti val novega pritiska gostov obrodil sadove za 1:1.

Začetek zadnje tretjine je minil ob terenski premoči gostov, vendar so imeli priložnosti tudi domači. Le izkoriščali so jih slabo, v 51. minuti pa so številni že videli plošček v mreži gostov, a so sodniki po ogledu posnetka odločili, da zadetka ni bilo. Sledil je "power-play" Olimpije, ki pa je ostal neizkoriščen. A trud domačih, v tej tretjini so sprožili več strelov kot v prvih 40 minutah, se je le obrestoval, v 53. minuti je Hunter Bishop meril od daleč in zadel natančno pod prečko, dve minuti zatem pa je Andrej Hebar prodor kronal s tretjim golom. Tekmo bi lahko dokončno odločil Jure Sotlar, ki pa je v 58. minuti zadel vratnico. Gradec je nato, ko je bil izključen prav Hebar, sicer še znižal, toda v zadnje pol minute kljub šestim igralcem v polju ni več zadel in zmaga je ostala doma.

Že v nedeljo zeleno-bele čaka nov težak domač obračun, v Tivoli bo prišla dunajska Vienna Capitals, vodilna ekipa lige Ebel.