PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Arsenal - Burnley
1

Arsenal je v prvenstvo startal dobro, a vseeno bi lahko na nekaj tekmah dobil več točk, tako pa je zmagal le trikrat in kar petkrat remiziral ter si nabral že 9 točk zaostanka za Chelseajem. Danes na Emirates prihaja najslabša ekipa premier lige, ki je v prvih devetih krogih osvojila le 4 točke, zato topničarji upravičeno pričakujejo tri točke, ki jih bodo obdržale v boju za najvišja mesta, kamor tudi sodijo, novinci v ligi pa bodo morali točke iskati kje drugje.

Nogomet - Anglija - Premier

Chelsea - QPR
1

QPR je v zadnjem krogu prekinil niz slabih rezultatov in z 2:0 premagal Aston Villo, točke pa jim bodo prišle zelo prav v boju za obstanek. Na njih pa ne morejo realno računati danes, ko gostujejo pri najboljši ekipi v ligi, ki koraka naslovu prvaka naproti. Jose Mourinho ve, da je letos glavni cilj naslov prvaka, zato se na tej tekmi ne bo igral s preštevilnimi menjavami, navsezadnje pa se mu niti ni treba preveč bati tekme lige prvakov, ki prihaja, saj gostuje v Mariboru, kjer bi moral tudi s pol moči ostati neporažen in si praktično že zagotoviti napredovanje. Londončani bodo šli danes odločno po tri točke in s povratnikom Diegom Costo na čelu jih bodo tudi dobili.

Nogomet - Italija - 1.liga

Empoli - Juventus
2

Juve se je v sredo opekel v Genovi, kjer je doživel enega redkih prvenstvenih porazov v zadnjih letih. Možnosti, da bodo črno-beli dvakrat zapored padli na izpitu pri moštvih z dna lestvice so minimalne, saj v Torinu dobro vedo, da se prvenstvo osvaja na teh malih tekmah, zato Allegri ne bi smel imeti težav z motivacijo svojih varovancev, ki si ponovnega kiksa ne želijo in ne smejo privoščiti, saj jim Roma že diha za ovratnik.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Bayern (M) - Borussia (D)
1

Veliki nemški derbi prihaja v času, ko gre Bayernu skoraj vse kot po maslu, Borussia pa se drži za glavo in zaseda šele 15. mesto na lestvici, saj je izgubila kar 6 od prvih 9 prvenstvenih tekem. Skoraj jasno je že, da Dortmund letos ne bo mogel konkurirati Bavarcem za naslov prvaka, ker je zaostanek že zdaj prevelik, jasno pa je tudi, da ima Bayern na papirju precej močnejšo zasedbo, ki jo vsako leto okrepi s kakšnim od zvezdnikov Borussie. Tako bosta danes verjetno Götze in Lewandowski še dodatno motivirana, da premagata nekdanje soigralce, nič manj pa želja po zmagi ne bo prisotna pri ostalih igralcih Bayerna, ki ne bo zamudil priložnosti, da rivala brcne, ko je ta že tako na tleh.

Nogomet - Španija - 1.liga

Granada - Real (M)
2

 Real bo po zmagi na el clasicu zaigral še bolj zagrizeno in motivirano, da pride do nove zmage in vrši pritisk na Katalonce, ki si ne smejo več privoščiti spodrsljaja. Galaktiki so trenutno v izjemni formi in rušijo vse pred seboj, zato tudi v Granadi verjetno nimajo pravega orožja, kako jih ustaviti. O tem pričajo že besede domačega trenerja, ki je pred tekmo dejal, da si želi le, da ne doživijo debakla, o točkah pa kaj preveč niti ne razmišljajo.