Pri Detroitu se je izkazal Justin Abdelkader z dvema zadetkoma in podajo. Zadel je za izenačenje na 2:2 in vodstvo s 3:2 v zadnji tretjini. Končni izid je 54 sekund pred koncem postavil Pavel Dacjuk, ki je končal Detroitov niz 23 "power playev" brez zadetka.

Na drugi strani pa Washingtonov zvezdnik Aleksander Ovečkin nadaljuje strelsko sušo. Že na peti tekmi zaporedoma mu ni uspelo doseči točke, kar je najdaljši niz v karieri. Za Detroit je bila to peta zmaga sezone na devetih tekmah, za Washington pa tretji poraz v rednem delu.

Na drugi tekmi je Nashville potrdil dobro formo z začetka sezone. Do šeste zmage, po kateri je na vrhu centralne skupine, mu je z dvema goloma pomagal Craig Smith. "Mislim, da je naša peterka igrala dobro, prisilila je tekmece k napakam, kar smo nato s svojo hitrostjo lahko izkoristili za nevarne akcije," je dejal Smith.

Nashville je tako z zmago začel niz šestih tekem na gostovanjih in pozabil na prvi poraz po rednem delu v sezoni izpred štirih dni, ko je izgubil proti Pittsburghu. Na drugi strani je Edmonton, ki je pred tem nanizal štiri zmage zaporedoma, doživel peti poraz po rednem delu in je v spodnji polovici zahodne konference.