Pred začetkom prodaje družabni program

Pred začetkom prodaje bo pred Telekomovim centrom potekal družabni program, ki se bo pričel danes ob 22. uri, med prisotnimi obiskovalci pa bodo izžrebali srečneža, ki bo Iphone 6 prejel brezplačno.

Novi mobilniki bodo od petka dalje na voljo tudi v Telekomovi spletni trgovini ter v 15 Telekomovih centrih po Sloveniji, ki bodo v petek dopoldne kljub prazniku odprli svoja vrata. Iphone 6 bo na voljo v različicah s 16, 64 in 128 gigabajtov spomina, večji Iphone 6 Plus pa zaenkrat le s 16 gigabajtov spomina. Ostali dve različici Iphone Plus v Telekomu pričakujejo novembra.

Spoštujejo svoj poslovni dogovor z Applom

Mobilna operaterja Simobil in Tušmobil sta novo različico Applovega pametnega mobilnika v omejenih količinah sicer začela prodajati že 1. oktobra. V Telekomu, ki je uradni prodajalec mobilnikov Apple Iphone v Sloveniji, so takrat pojasnili, da spoštujejo svoj poslovni dogovor z Applom in tako s prodajo ne bodo začeli pred uradnim datumom.

Novi pametni telefoni so na police v ZDA, Veliki Britaniji, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Hongkongu, Portoriku in Singapurju prišli že 19. septembra.

Začetek prodaje so kot običajno spremljale dolge vrste navdušencev in preprodajalcev. Pri Applu so prvi vikend prodali več kot 10 milijonov najnovejših naprav, s čimer so lanskoletni rekord presegli za dober milijon naprav.