Od začetka je Sloveniji z agresivno in gibljivo obrambo 6-0 uspevalo ustaviti glavne slovaške zunanje šuterje. Hkrati je bil izjemen Gorazd Škof, ki brani vse leto na vrhunskem nivoju. Slovenski rokometaši so izpeljali nekaj protinapadov in polprotinapadov ter dosegali lahke zadetke. V drugem polčasu je prišla do izraza naša kvaliteta. Slovaki so padli v ideji, saj smo jih popolnoma omrtvili in iz hitrih protinapadov dosegali lahke zadetke. Pomembno je, da smo tekmo mirno pripeljali do konca. Ustvarili smo si lepo pozicijo za naslednje tekme.

Gorazd Škof je bil nedvomno prvo ime dvoboja, treba pa je izpostaviti še konstantno razpoloženega Dragana Gajiča in še posebej Klemna Cehteta. Povratnik v našo reprezentanco je zaradi odličnih iger v Franciji popolnoma upravičil poziv. Trema je pri njem kmalu popustila, začel je dobro, zelo pomembno pa je bilo, da je drugi polčas odprl z dvema zadetkoma. Takšnega Cehteta si želimo naprej, da postane konstanten član reprezentance. Vseeno pa mislim, da je zmagal naš kolektiv, zato si pohvalo zaslužijo prav vsi.

V prvem delu kvalifikacij si tekme sledijo zelo hitro. Slovenski rokometaši se morajo najprej regenerirati, saj jih čakata pot v Latvijo ter sobotna popoldanska tekma. Časa za temeljito pripravo ne bo. V treningu ali dveh moramo pripraviti čim boljšo taktiko. Največ pozornosti pa moramo posvetiti samemu sebi, da vnovič pokažemo homogenost.

Uroš Šerbec je nekdanji rokometaš in reprezentant ter zdajšnji trener.