Zakaj ste se odločili, da v ekipo postavite Simona Razgorja namesto Davida Špilerja?

Špiler se vrača po poškodbi ramena in gležnja. Tudi če bi bil zdrav, bi se morebiti odločil enako, kajti Razgor je že dolgo časa alternativa, vredna spoštovanja. Ves čas je z nami v reprezentanci in tokrat sem mu prvič dal priložnost na uradni tekmi, če ne štejem prijateljskih, na kateri je dobil svojo vlogo. Mislim, da je na igrišču pokazal to, kar se pričakuje od slovenskega reprezentanta.

Prvih dvajset minut je Slovenija igrala v krču, vodila le z golom razlike, čeprav sta blestela Škof in Cehte.

Drži, toda glavno je, da smo bili v plusu. Ne moremo pričakovati, da bodo Slovaki takoj, ko se bomo mi pojavili na igrišču, enostavno slekli hlače in se predali. Prav tako ne moremo pričakovati, da si bomo že v zgodnjem delu tekme priigrali visoko razliko. Pokazalo se je, da so Slovaki dobra ekipa, zato smo morali biti potrpežljivi, odigrati dobro v obrambi in napadu ter jih počasi lomiti. Tudi v Kopru so pokazali, da kljub pomladitvi niso naivna ekipa. Ne, nisem se bal njih, ampak našega sloga »saj bomo že«, toda na srečo ga ni bilo, zato si fantje zaslužijo moje čestitke.

Sredi drugega polčasa je bilo že plus osem za Slovenijo. Ali ste pričakovali, da boste povsem dotolkli Slovake?

Ne, nikakor nisem pričakoval, ker sem vedel, da bodo tudi fantje sami – ne glede na moje hotenje in željo – potegnili ročno zavoro. Imajo močne vloge v močnih klubih in veliko igrajo, zato sem jih skušal vsaj delno spočiti. Dejstvo je, da ni mogoče vseh šestdeset minut igrati v visokem ritmu. Naredili smo brejk, ki je že kar stalnica v naši igri, in si na začetku drugega polčasa priigrali visoko prednost, nato pa tekmo rutinsko pripeljali do konca.

V soboto igra Slovenija v drugem krogu z Latvijo.

Analize Latvije še nisem naredil, saj so bile vse moje misli usmerjene na tekmo s Slovaško. Moja trenerska filozofija je, da zadev nikoli ne prehitevam. Danes ponoči si bom vzel nekaj uric za analizo Latvije, za katero imamo pred odhodom na razpolago tudi en trening v Kopru. V vsakem primeru se bomo pripravili tako, kot je treba, in gremo v Latvijo po zmago.

Še eno vprašanje s klubske ravni. Ali drži, da ste glavni kandidat za trenerja Maribora?

Klubsko področje trenutno ni tema, saj smo na reprezentančni akciji. Zato na takšna vprašanja ne bom ničesar odgovoril.