Gospodinjski pripomočki so v zadnjih letih doživeli velik razvoj. Danes imajo umivalniki vgrajene LED-zaslone, avtomate za segrevanje mila, pomivalna korita pa so iz raznovrstnih materialov - pozlačena, steklena, jeklena ... Če imate umazane roke in se ne želite dotakniti armature, izberite umivalnik, ki deluje na senzor. Če pa bi radi kopalnico spremenili v fascinanten prostor, poiščite privlačen umivalnik in vodno armaturo, ki izstopata z obliko, barvo ali materialom.

Pomivalna korita za vse namene

Večdelna korita v kuhinji so trend, ki nadomešča nekoč enodelne umivalnike. To je tudi posledica razvoja, ki ga ta prostor doživlja v zadnjih desetletjih. Kuhinja, povezana z jedilnico, je postala kraj druženja. Ker gostitelj preživlja vedno več časa z družino ali gosti, je kar največja uporabnost kuhinjskih elementov ključnega pomena.

Večdelna korita so uporabna predvsem zato, ker lahko v enem peremo posodo, središčni otok uporabljamo za čiščenje zelenjave, tretjega pa lahko napolnimo s hladno vodo in ledom ter v njem hladimo pijačo (tako nam z vodo ni treba polniti dodatnih posod). Tako urejena kuhinja je preglednejša in bolj estetska.

Kompaktne kuhinje z vgrajenim koritom

Z varčevanjem na vseh področjih bivanja postajajo majhna stanovanja vedno bolj aktualna – v sklopu njih pa tudi majhne kuhinje. Možnost maksimalne izrabe prostora v takšni kuhinji je vedno izziv. Izdelovalci, kot je na primer Ensci, ponujajo uporabne kuhinje, imenovane tudi »vse v enem«, z vgrajenimi omaricami, kuhinjskim koritom in štedilnikom, ki jih lahko prekrijemo s premičnimi ploščami in spremenimo v delovno površino. Takšna zasnova naredi tudi majhno kuhinja privlačno in vabljivo.

Svet umivalnikov in pomivalnikov je čiščenju in pripravi hrane dal povsem nov pomen. Ko boste naslednjič razmišljali, kako stanovanju dodati nekaj drugačnega, inovativnega in privlačnega, pomislite na to, da bi zamenjali umivalnik.

Vir: www.freshome.com