Filmski strokovnjaki so bili namreč presenečeni nad dejstvom, da je Al Pacino premagal svoje slavne sovrstnike, med drugim Jacka Nicholsona, Roberta Redforda in Warena Beattyja, kot tudi manj znanega Roberta de Nira. Pacino je za revijo Loaded pojasnil, da je bil pogosto na pogovorih s studii Warner Brothers, ki so želeli v filmu videti že uveljavljenega igralca.

»Nisem hotel igrati v Botru. Nisem vedel, kaj se dogaja,« je pojasnil oskarjevec, ki je z vlogo v filmu zaslovel. »Spraševal sem se, kako mi bo uspelo,« je še dodal. »Nihče me ni hotel. Razen Coppole, ki je bil po mojem mnenju malce nor. Enostavno me je hotel,« je pojasnil. Coppolo je celo vprašal, kaj počne, saj ga nihče noče. »Warner Brothers so ga spraševali, kdo je ta otrok. Zakaj ga hočeš? In kaj vidiš v njem,« je povzel.

74-letni igralec je razkril, da ga je Coppola videl v igri o zlorabi drog pri najstnikih. »Francis me je videl v igri Does a tiger wear a necktie? Za vlogo sem dobil tonyja in Coppoli sem postal všeč,« je pojasnil in dodal, da Marlon Brando ni bil prva izbira za vlogo Dona Vita Corleona.

»Lahko rečem le, da sem zelo srečen, saj je Coppola velik človek, ki me je enostavno hotel,« je še dodal. »Prepričan sem bil, da bo tudi on ob službo.«