Schenn je odločil že drugo tekmo zapored, v soboto je bil strelec odločilnega gola tudi na tekmi proti Detroitu. "Vedno je lepo odločiti tekmo, še slajše pa je, da jo odločiš proti ekipi, ki te je izbrala na naboru," je po tekmi dejal Schenn, ki so ga kralji izbrali v petem krogu nabora leta 2009, dve leti pozneje pa so ga poslali v Philadelphio. Za domače sta se poleg Schenna med strelce vpisala še Avstrijec Michael Raffl in Chris Vandevelde, gola za goste pa sta dosegla Tyler Toffoly in Mike Richards. Toffoly je letos najučinkovitejši igralec Los Angelesa, s 13 točkami na lestvici najučinkovitejših igralcev lige zaseda visoko tretje mesto, pred njim sta le Tyler Seguin iz Dallasa in Sidney Crosby iz Pittsburgha.

Crosby je svojo statistiko izboljšal v tekmi z New Jerseyjem, k zmagi 8:3 je prispeval dva gola. Vragi iz New Jerseyja so na začetku druge tretjine vodili s 3:1, nato pa se je začela rapsodija domačih, ki so prišli do pete letošnje zmage. Podobno visoko zmago (7:3) so zabeležili tudi igralci Tampe, njihova žrtev je bila Arizona. Junak tekme je bil 21-letni Rus Nikita Kučerov, ki je dosegel svoj prvi "hat trick" v NHL. Dva gola za zmagovalce je dosegel Brian Boyle, Tyler Johnson pa se je izkazal s štirimi podajami.

S podobnim dosežkom kot Kučerov v Tampi se je v Dallasu lahko pohvalil njegov le eno leto starejši rojak Vladimir Tarasenko, ki je v dresu St. Louisa gostiteljem prav tako zabil tri gole. Za nameček je Rus dosegel tudi odločilni gol v podaljšku, z njim so gosti domače, pri katerih se je Seguin spet vpisal med strelce, premagali s 4:3.

Po številu točk sta letos zaenkrat najuspešnejši ekipi Montreala in Anaheima, obe sta se zmage veselili tudi v torkovih obračunih. Obe v gosteh, Montreal je v "olimpijskem" derbiju po kazenskih strelih z 2:1 ugnal Calgary, kar je bila njihova prva zmaga v zadnjih devetih tekmah v Calgaryju, Anaheim pa je z golom temnopoltega Devanta Smitha, ki je bil natančen, ko je imela njegova ekipa igralca manj na ledu, ugnal podprvake iz Chicaga.

Še kar nekaj tekem se je končalo s tesnim izidom. Tako je Minnesota v gosteh s 4:3 premagala Boston, Winnipeg z istim izidom in prav tako v gosteh New York Islanders, kazenski streli so prinesli zadovoljstvo v tabor San Joseja in žalost v tabor Colorada. Zanesljive zmage pa so zabeležili Vancouver, s 4:1 (dva gola je dosegel Brad Richardson) je bil Boljši od Caroline, Ottawa, ki je bila s 5:2 (dva gola je dosegel Clarke Macarthur) boljša od Columbusa, in Toronto, Maple Leafs so s 4:0 premagali Buffalo.