Zato je sušenje hrane zelo iskan in priporočljiv način shranjevanja hrane, še posebno če ste zagovornik naravno vzgojenega sadja, zelenjave, zelišč ali morda mesa.

Praktično in preprosto sušenje

Sušenje hrane z Gorenjevim sušilnikom je zelo praktično in povsem preprosto. Zahvaljujoč petim širokim in snemljivim pladnjem, ki jih lahko nastavite po višini (2,8 ali 5 centimetrov), lahko v tem sušilniku popolnoma posušite in ohranite tudi velike kose živil, kot so marelice, jabolka, slive, hruške, paradižnik, grah, gobe, pa tudi kruh, testenine, piškote, ribe, meso ...

Sušilnik je preprost za uporabo in čiščenje, je tih in ima digitalno nameščene nastavitve in čas. Omogoča sušenje na minimalni temperaturi od 35 do maksimalnih 70 stopinj Celzija, sušenje pa traja od pol ure do 19 ur in 30 minut.

Nasvet ali dva

Različne vrste sušenega sadja lahko dodate skodelici kosmičev in si tako hitro pripravite zelo okusen in zdrav zajtrk. Če imate težave s prebavo, so rešitev za vas suhe slive. Pest sušenih marelic ali jabolčnega čipsa je lahko izvrsten prigrizek, ko želite kakovostno obnoviti telesno energijo.