Dobre novice prihajajo iz Philadelphie, kjer prvake iz Los Angelesa danes čaka nova preizkušnja. Na pot je odšel tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je zadnjo tekmo v Staples Centru končal predčasno zaradi udarca oziroma poškodbe ob naletu na ogrado. Na klubski strani sicer ne poročajo, ali bo Kopitar zaigral v Philadelphii, se pa strinjajo, da če je potoval z ekipo, ne gre za težjo poškodbo.

Eno najbolj razburljivih tekem v dosedanjem delu sezone so videli gledalci v Madison Square Gardnu. Po dveh tretjinah so gostje iz Minnesote popolnoma nadzorovali položaj na ledeni ploskvi; zabili so tri zadetke, četudi so znova slabo izkoriščali prednost igralca več. V dosedanjih 24 "power playih" niso dosegli niti enega zadetka, tudi tokrat pa niso izkoristili dejstva, da so morali Rangers v prvih dveh tretjinah 15 minut igrati brez enega člana.

V zadnjem delu se je vse spremenilo. Gostje so prenehali z agresivno igro, gostitelji pa so pritisnili na vse ali nič. Najprej so znižali na 3:2, nato so gostje znova povedli z dvema zadetkoma prednosti, v 57. minuti pa je sledil popoln preobrat. V dobrih 30 sekundah so Rangers dosegli dva zadetka in odnesli poln izkupiček.

Veliko lažje delo so imeli hokejisti Edmontona, ki so v vsaki tretjini dosegli po en zadetek. Po uvodnih petih tekmah brez zmage je to zanje četrti zaporedni uspeh.