Barbara Jernejčič Fürst je na graški akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost z odliko opravila študij zborovskega dirigiranja in glasbeno-dramskega upodabljanja ter pridobila naziv magistrice umetnosti. Bila je članica Flamskega opernega studia v belgijskem Gentu in štipendistka Inštituta za mlade umetnike Steans v okviru festivala Ravinia v Chicagu, ob tem pa se je izpopolnjevala tudi na mojstrskih tečajih. Nastopila je na odrih graškega Theatra in Palais, Flamske opere v Gentu in Antwerpnu, dunajske Komorne opere, Gledališča na Dunaju ter operne hiše v Ljubljani in Mariboru. V svoji bogati koncertni zgodovini je poustvarila največja dela glasbene zakladnice in je ena redkih izvajalk, osredotočenih na dela sodobnih slovenskih skladateljev; pripravila je več kot petdeset prvih izvedb slovenskih avtorjev. Za domače in tuje založbe je poustvarila dela na več kot desetih zgoščenkah.

Litovska pianistka Gaivo Bandzinaite je študirala klavir pri prof. M. Azizbekovi v Vilni, v Avstriji pa je končala študij pevske spremljave na Umetnostni akademiji v Gradcu. Od leta 1995 je profesorica na solopevskem oddelku Mozarteuma v Salzburgu.

Program koncerta bo zajemal dela Jakoba Ježa, in sicer: Tri pesmi, Štiri Menartove pesmi, Tri baladne pesmi ter Odsevi, skladbo Vinka GlobokarjaSecond Thoughts in Štiri Kocbekove pesmi skladatelja Lojzeta Lebiča. nr