Ekipi sta z zmago osvojili neposredno vključitev v Ferfl šolo podjetništva z družbenim učinkom, ki bo potekala v novembru in decembru letos, so sporočili organizatorji dogodka.

V šoli podjetništva je sicer prostora še za štiri ekipe. Te bodo organizatorji podjetniškega programa izbrali na natečaju za podjetniške ideje z družbenim učinkom. Rok za prijavo na natečaj je 2. november.

Namen natečaja je spodbuditi različne generacije, da začnejo razmišljati o boljši prihodnosti in da razvijejo in uresničijo podjetniško idejo, ki bo imela družben učinek.

Prek natečaja iščejo ideje, ki rešujejo družbene probleme na podjetniški način. Še posebej iščejo rešitve in inovacije na področjih energetike in učinkovite rabe energije, učinkovitega upravljanja z vodnimi viri in gojenja zdravilnih zelišč.

Nagradni sklad znaša 14.000 evrov in bo namenjen kritju stroškov šolnine za vseh šest zmagovalnih idej in vključitve v socialno-podjetniški inkubator za zmagovalni ideji s Startup vikenda.

Program je nastal na pobudo javnega zavoda Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana, zavoda Uspešen podjetnik in javne agencije Spirit Slovenija. Častno pokroviteljstvo programa Ferfl je prevzel predsednik države Borut Pahor. Več informacij o programu in natečaju je na voljo na naslovu http://ferfl.si.