Asus Memo Pad 7 je 7-palčna tablica, ki nekako skuša zapolniti vrzel med mobilnim telefonom in večjim tabličnim računalnikom. Glede na svojo relativno majhnost uporabniku nudi čisto zadovoljivo površino zaslona, na katerem je denimo prebiranje elektronskih knjig povsem udobno.

Tablica premore ločljivost zaslona 1920 x 1200 s 323 ppi. Vsebine na zaslonu so kontrastne in bogate. Glede na preostale naprave, ki prav tako nosijo ime Memo Pad 7 in stanejo od 95 do 130 evrov, je potrebno za najnovejši model odšteti 250 evrov.

To, kar najbolj očitno loči omenjeni model od preostalih naprav iz serije Memo Pad 7 je ohišje. To že na prvi pogled deluje visokokakovostno in precej modno. Na voljo je v treh različicah, med katerimi je tudi zlata.

Ohišje samo je precej tanko, zato se odlično znajde v dlaneh. Pri držanju v »landscape« načinu nam prav pride tudi po dodaten centimeter prostora na vrhu in dnu zaslona.

Nekoliko manj smo zadovoljni z odzivnostjo zaslona. Ta je sicer dobro dovzeten za dotike, vendar pri premikanju po raznih spletnih vsebinah nudi nenadzorovano hitro premikanje »scrollanje«, kar je pogosto moteče – predvsem če želimo bolj počasi in nadzorovano brskati po vsebini. Sicer pa na napravi deluje Android 4.4 KitKat, ki je olepšan z Asusovimi pripomočki. Glavna kamera na napravi premore ločljivost 5 MP in si na tej stopnji ne zasluži pretirane omembe, saj ni dobra.

Memo Pad 7 bo vsekakor odličen pripomoček, za vsakogar, ki si želi sposobno in praktično tablico. Za multiopravilnost dobro skrbi štirijedrni 1.83 GHz procesor Intel Atom in 2 GB RAM-a. Tudi zvočna predstava naprave je precej dobra. Dva stereo zvočnika sta sicer nameščena na robovih naprave, zaradi česar se sicer pogosto zgodi, da ju nehote prekrijemo z rokami. Kot se spodobi za takšno tablico, ta omogoča razširitev pomnilnika z dodatno micro SD kartico.

Neposreden tekmec Memo Pad 7 je Googlov Nexus 7 (ki ga je sicer prav tako izdelal Asus) čeprav je slednji na trgu že dobro leto. Z njim si Memo Pad 7 deli enako ločljivost zaslona, je od njega malenkost lažji, nima pa zaščitne prevleke za zaslon Gorilla Glass. Nexus 7 je sicer po izboru mnogih ena boljših manjših tablic na trgu, stane pa prav tako približno 250 evrov.