»Zahteve za vstop v parlament so, da morate odstraniti vašo čelado, vi kapuco in tisti z burko … od vas bomo zahtevali le osebni dokument,« je trem aktivistom dejal varnostnik, poroča avstralski časopis Sunday Morning Herald. Moški, ki je nosil kapuco KKK, si je pokrivalo odstranil, a je pod njo nosil burko. »Majhna past, kajne,« je vprašal varnostnika.

Sergio Redegalli, Nick Folkes in Victor Waterson – člani gibanja Faceless, ki nasprotuje nošenju burk in nikabov v javnih prostorih po Avstraliji – so izrazili protest proti odločitvi avstralske vlade, da najprej prepove nošenje naglavnih pokrival v javnih prostorih, nato pa prepoved odstrani.

»Zdi se, da ti je dovoljeno nositi pokrivalo, če si muslimanka, medtem ko druge skupine niso deležne enake obravnave,« je dejal Sergio Redegalli, ki je nosil kapuco KKK. »Nihče ne bi smel v javne prostore vstopati s popolnoma pokritim obrazom,« je še dodal.

Nihče izmed treh akitivistov ni član KKK, kapuco so zgolj uporabili v namen predstavitve svojega nasprotovanja, so še izpostavili.