Sepang, pred tremi leti mesto tragedije, ko je na dirki umrl Marco Simoncelli, je bil prizorišče predzadnje letošnje dirke motoGP. Na njej pa je, po nekajmesečnem premoru, spet slavil Marc Marquez, ki si to pot ni privoščil nobene večje napake. Čeravno brez težav seveda ni šlo, a to pot mu jih je uspelo povsem obvladati. Na startu je novi stari svetovni prvak – naslov je tako in tako teoretično osvojil že pred nekaj dirkami – rahlo trčil z Lorenzom, s čimer je izgubil precej mest, a ga to ni zmedlo. Še več, to pot je bil Hondin šibki člen Dani Pedrosa, ki je na tej dirki kar dvakrat padel, tako da je moral odstopiti. Marquez pa je v svojem slogu počasi in vztrajno lovil in prehiteval tekmece ter na koncu izkoristil majhno napako Valentina Rossija in prevzel vodstvo. Italijan mu je sicer potem tesno sledil, a Marquezu je bila ta dirka – v Maleziji je zmagal prvič – enostavno usojena, da jo dobi.

»Največji nasprotnik na tej dirki je bilo vreme. Bolj ko se je dirka bližala koncu, težje je bilo. Na startu sem bil malce bolj previden, ker sem vedel, da bom na koncu potreboval čim boljše pnevmatike, kar se je na koncu tudi pokazalo. Vesel sem, to zmago sem kar potreboval, zadnjih nekaj dirk ni bilo optimalnih in izenačenje rekorda z Doohanom mi veliko pomeni. Kdo ve, pred nami je še ena dirka in mogoče mi bo uspelo ta rekord še izboljšati. Dirka v Maleziji pa je pokazala, da lahko brez večje napake vseeno še zmagam na kakšni dirki, kar me najbolj veseli,« je po dirki povedal Marc Marquez. Leta 1997 je Mick Doohan z dvanajstimi zmagami v eni sezoni kraljevega razreda postavil svojevrsten rekord, tega je zdaj Marquez izenačil.

Drugo mesto je šlo Valentinu Rossiju, ki postaja vedno težje rešljiva uganka za Lorenza. Rossi je ponovno odpeljal pravo dirko, čeprav je bil Marquez to pot prehiter: »Z motociklom je bilo nekaj težav, nisem našel pravih nastavitev, a na zadnjem treningu pred dirko nam je uspelo skupaj spraviti dober paket, tako da sem v vožnji lahko užival. Moj cilj je bil, da se držim Jorgeja, saj se boriva za naslov podprvaka, in to mi je celo uspelo preseči. Nisem bil sicer veliko hitrejši od njega, a na koncu so res odločale podrobnosti.« Jorge Lorenzo pa to pot ni bil kos obremenitvam, na cedilu so ga pustile tudi pnevmatike: »Izbral sem trše pnevmatike, a v teh težkih pogojih me je najbolj zdelala utrujenost. V teh tednih, ko smo dirkali zunaj Evrope, nisem dobro treniral, kar se je poznalo to pot. Enostavno sem pregorel, manjkalo mi je prave fizične kondicije, da bi na koncu še napadel.« Četrto mesto je šlo Nemcu Stefanu Bradlu, ki je po precej ponesrečeni sezoni nujno potreboval kakšno solidno uvrstitev, sicer pa so trčenja, napake in utrujenost zahtevali svoj davek. V cilj je namreč pripeljalo le 14 dirkačev, s čimer so vsi dobili točke. Ciljne zastave pa ni videl Nicky Hayden, a vendar je s to dirko postal Američan z največ dirkami v kraljevem razredu.

Pred zadnjo dirko sezone, ki bo 9. novembra v Valencii, je Marquez še povedal: »S to zmago mi je z ramen padlo precej bremena. Pritisk v Valencii ne bo tako močan, zato bom tam lahko samo še užival in se veselil novega naslova skupaj s svojimi navijači.«