Krim je bil glede na (ne)prikazano predstavo v Nemčiji brez možnosti za uspeh. Ljubljančanke so edinkrat na tekmi vodile sredi prvega polčasa s 6:5, sicer pa so vseskozi vodile gostiteljice, ki so imele dogodke na igrišču pod popolnim nadzorom in našle odgovore na prav vse (ne)taktične rešitve trenerke gostij Marte Bon.

»Igrale smo v valovih. Ko smo imele občutek, da smo ujele svoj ritem, smo znova doživele padec. Gostiteljice so bile v valovih boljše, za kar jim moramo športno čestitati. Glavna težava je bila, da smo se prepočasi prilagajale igri, in to moramo popraviti,« je povedala trenerka Krima Marta Bon, ki je ekipo skušala prebuditi tudi z minuto odmora, a učinka ni bilo.

Ljubljančanke so imele težave že z vodenjem žoge, v napadu so naredile preveč tehničnih napak, gola niso znale doseči niti iz povsem čistih položajev za strel. »Po zaspanem začetku tekme smo morale gostiteljice ves čas loviti. Ko smo se jim približale na dva, tri ali štiri gole, smo znova naredile napako preveč, zato je izid neugoden za nas. Tekmo moramo čim hitreje pozabiti in se pripraviti na gostovanje v Rusiji,« je povedala igralka Krima Alja Koren.

V drugi tekmi drugega kroga je v skupini A Hypo doma presenetljivo remiziral z Dinamom iz Volgograda 25:25. V tretjem krogu bo Krim v soboto gostoval v Volgogradu. jo, agencije