Ko so hokejisti Olimpije prejšnji četrtek izgubili z Bolzanom, so se brez navzočnosti trenerja Fabiana Dahlema za skoraj tri četrt ure zaprli v garderobo. Krizni sestanek je odprl vratar Andy Chiodo, v tej sezoni najboljši član prepričljivo najslabše ekipe v EBEL, ki mu seveda ni všeč, da Olimpija serijsko izgublja. »Nalili smo si čistega vina. Morda bo to pomagalo k izboljšanju rezultatov,« so povedali nekateri sogovorniki, vendar sinočnje dogajanje v Znojmu dokazuje, da se prav veliko ni spremenilo. Olimpija je bila na jugu Češke visoko poražena (1:6), potem ko je v drugi polovici tekme povsem popustila in zapravila hitro vodstvo z 1:0, ko je bil uspešen povratnik Andrej Hebar.

To je šesti zaporedni poraz tivolskega moštva, skupno pa že dvanajsti v tej sezoni. Tekmeci v spodnjem domu Ljubljančanom vztrajno bežijo, se pa tekem z Olimpijo razveselijo prav vsi, saj si lahko izboljšajo točkovno bero in razliko v zadetkih. Znojmo je na dveh medsebojnih obračunih slovenskim prvakom nasul že enajst golov, čeprav zagotovo ne sodi v sam vrh tekmovanja v EBEL. Včeraj je bilo dovolj, da so Čehi unovčili izkušnje in predvsem preko igre ob številčni prednosti utrli pot zanesljivi zmagi. Na drugi strani je Olimpija že po stari navadi spet odpovedala, ko je imela igralca več. Če je bila kakšne pol ure še enakovredna Znojmu, je vtis povsem pokvarila v zadnjem delu, ko je bil na milost čeških hokejistov prepuščen vratar Chiodo.

Olimpija se bo jutri za točke državnega prvenstva potegovala na Jesenicah, kamor bo po napovedih poslala okrnjeno postavo brez tujcev. Boje v EBEL bodo Ljubljančani nadaljevali v petek. Zaradi prihajajoče zimske klasike bodo najverjetneje odšli v Gradec, Avstrijci pa bodo Olimpiji vrnili gostovanje decembra.

EBEL, 14. krog: Znojmo – Olimpija 6:1 (0:1, 3:0, 3:0, gledalcev 2500; 0:1 Hebar 3, 1:1 Rosa 26/PP1, 2:1 Rosa 35, 3:1 Fiala 38, 4:1 Rehus 52/PP1, 5:1 Grof 55/PP1, 6:1 Seda 58), Beljak – Dornbirn 5:1, Salzburg – Innsbruck 4:1, Dunaj – Linz 3:2 po kazenskih strelih, Alba – KAC 3:1, Bolzano – Gradec 1:0, vrstni red: Dunaj (+1) 26, Salzburg 21, Gradec 20, Linz (-1) 19, Alba 16, Znojmo in Bolzano po 14, Innsbruck 13, KAC (-1) 12, Beljak 11, Dornbirn (+1) 7, Olimpija 4. Pari prihodnjega kroga, četrtek ob 19.15: Dornbirn – Innsbruck, petek ob 19.15: Gradec – Olimpija, Znojmo – Beljak, Salzburg – Linz, Dunaj – KAC, Bolzano – Alba.