Triintridesetletnica, ki jo je Halepova v skupinskem delu premagala s 6:0 in 6:2 ter 18-kratni zmagovalki turnirjev za veliki slam prizadejala najhujši poraz v zadnjih 16 letih, tokrat ni imela milosti do tekmice. Zanesljivo je prišla še do tretje zaporedne zmage na sklepnih turnirjih sezone.

Federer šestič zmagal v Baslu

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je dosegel šesto turnirsko zmago na turnirju ATP v Baslu z nagradnim skladom 1,92 milijona evrov. Triintridesetletni Švicar je v današnjem velikem finalu po 51 minutah premagal deset let mlajšega belgijskega tekmeca Davida Goffina s 6:2 in 6:2.

Drugi igralec na jakostni lestvici ATP, pred njim je le Srb Novak Đoković, je v Baslu dosegel 82. turnirsko zmago in peto v tej sezoni.

Murrayju teniški maraton v Valencii

Škotski teniški igralec Andy Murray je zmagovalec turnirja ATP v Valencii z nagradnim skladom 1,61 milijona evrov, potem ko je v današnjem velikem finalu po treh urah in 20 minutah premagal Španca Tommyja Robreda s 3:6, 7:6 (7) in 7:6 (8). Murray je na Pirenejskem polotoku dosegel svojo 31. turnirsko zmago ter tretjo v tej sezoni.