Eustace je rekord postavil nad ameriško zvezno državo Nova Mehika. Na višino se je dvignil s pomočjo helijevega balona in se nato spustil z natanko 41.419 metrov nad morjem. Med padcem v posebni obleki je presegel hitrost zvoka in dosegel najvišjo hitrost 1320 kilometrov na uro, je sporočila korporacija Paragon.

"Bilo je neverjetno," so bili prvi odzivi Eustaca. "Bilo je čudovito. Lahko si videl temo vesolja in lahko si videl plasti atmosfere, ki jih doslej še nisem," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Eustace.

Skok Googlovega podpredsednika uprave, odgovornega za znanost, je bil del projekta Paragona za razvoj tehnologije za raziskave stratosfere nad 30.000 metri.

Dvig z balonom je trajal dve uri in pol

Dvig z balonom je trajal okoli dve uri in pol, preden se je Eustace spustil. Padalo je nato odprl na 5.500 metrih višine, so še sporočili iz Paragona.

57-letni Eustace, pilot in padalec, je tako presegel rekord Baumgartnerja, ki se je leta 2012 spustil z 39.000 metrov. Dogodek pa je bil za razliko od Baumgartnerja izveden praktično brez vsakega medijskega pompa; objavili so ga šele, ko je bil dosežen. Poleg tega se je Baumgartner na višino povzpel s kapsulo, Eustace pa se je dvignil s pomočjo balona, neposredno pritrjenega na telo.