Dolgoročni načrti vključujejo tudi želje po vrnitvi v najmočnejše tekmovanje v regionalnem okolju. V ligi Ebel so Jeseničani nekoč že bili, a se je takrat zgodba slabo končala. Zdaj v Podmežakli, ki v prenovljeni podobi še ni doživela nekdanje hokejske vročice, gradijo novo poglavje jeseniškega hokeja. In opozarjajo, da se bodo zadev lotili postopoma, brez preskakovanja. Za začetek si želijo, da bi se uvrstili v vrh v ligi INL, drugoligaškem tekmovanju slovenskih in avstrijskih klubov, pa tudi v državnem prvenstvu.

Prvi vrhunec sezone že v torek, pričakujejo 2000 gledalcev

Prav v slednjem se že v torek obeta posladek za jeseniške ljubitelje hokeja - pa tudi za ljubljanske, ki so dolgo pogrešali nekoč tradicionalne obračune med rdečimi in zelenimi. Takrat bo namreč na sporedu tekma DP med ekipama Sij Acroni Jesenice in Telemach Olimpija. Slednja sicer v DP običajno nastopa s pomlajeno ekipo, a na Jesenicah upajo, da se bodo zmaji v torek pokazali z vsemi najboljšimi in tako dodali dodatno vrednost dvoboju. "Navijači in gledalci so najpomembnejši faktor. Eden glavnih ciljev je imeti do konca sezone vsaj enkrat polno dvorano in derbi z Olimpijo je mogoče prava priložnost za to," pravi o tem predsednik kluba Anže Pogačar in računa na vsaj 2000 gledalcev.

"Začeli smo pred pol leta, ko smo si rekli, da je nedopustno, da Jesenice ostajajo brez članskega hokeja. Začeli smo obiskovati potencialne pokrovitelje, naleteli smo na pozitiven odziv. Še vedno je jeseniški hokej blagovna znamka, spoštujejo zgodovino in z novimi ljudmi si ob transparentnim delovanju še želijo sodelovanja. Zato želimo povrniti jeseniškemu hokeju sijaj in lahko smo zadovoljni, da smo prišli tako daleč, da smo lahko prevzeli Team Jesenice, fante, ki so lani nastopali pod okriljem HZS, in se prijavili v ligi INL," je danes na novinarski konferenci na Jesenicah dejal predsednik kluba Pogačar.

Za malo denarja malo muzike

Pridobitev največjega lokalnega pokrovitelja je bil eden od temeljnih kamnov za nov jeseniški vzpon. V klubu so povedali, da so bila pogajanja s podjetjem naporna, a so se v Acroniju držali dogovora - če bodo na Jesenicah znova zagnali zdrav hokejski projekt, v katerem bodo sodelovali manjši pokrovitelji, se bodo pridružili tudi sami. Kot je pojasnil predsednik Pogačar, dogovor o sodelovanju za zdaj velja za sezono 2014/15, a imajo namen utrditi dolgoročno sodelovanje. Vrednosti finančnega vložka predsednik kluba ni želel razkriti, pa tudi ob vprašanjih o ligi Ebel je bil precej previden. "To je seveda dolgoročen cilj. A če razmišljamo, da bi šli nazaj v ligo Ebel z milijonom ali 800 tisočaki, bi se nam v Avstriji, po domače povedano, smejali. Za malo denarja malo muzike, ne želimo pa si, da bi se ponovila zgodba zaradi prevelikih želja. Ne gremo z glavo skozi zid. Če bi nam uspelo prepričati sponzorje, da bi povečali prispevke, bi morda šlo. Ne pa za vsako ceno."

Trener in kapetan zadovoljna

Jeseničani so peti na lestvici lige INL, v DP pa še neporaženi. Z doseženim je skoraj povsem zadovoljen tudi trener Gorazd Rekelj. "Zelo sem zadovoljen s tem, kar smo naredili v dveh mesecih. Dobro igramo, smo na želeni ravni, res pa je, da s točkovnim izkupičkom nisem zadovoljen. Gostovanja v Avstriji so vedno težka, a to letos ne bo izgovor. Glede na to, kakšno ekipo imamo, smo sposobni poseči po visokih uvrstitvah. Potrebujemo še nekaj časa, da uredimo nekaj malenkosti, a mislim, da se bo naša igra stopnjevala in da bomo vse boljši in boljši."

"Vzdušje je res v redu, na visoki ravni. S fanti se poznamo dolgo časa, vse je v redu, morda je le zadnji konec tedna ni bilo najboljšega razpoloženja, ker smo tesno izgubili. A o tem smo se že pogovorili, tako da je tudi glede tega spet vse v najlepšem redu," pa je dejal kapetan ekipe Miha Brus in dodal, da je ekipa v primerjavi s prejšnjo sezono napredovala na vseh ravneh, tako tekmovalno kot organizacijsko.